Jiří Hess obhájil 1. místo ve Svatováclavském nočním běhu

Alla Želinská 2019-10-01 13:10:00

V předvečer státního svátku sv. Václava – Dne české státnosti odstartoval na žateckém stadionu Mládí 3. ročník Svatováclavského běhu. Také letos se ho zúčastnili i Podbořanští.

Jen tak pro radost si navzdory nepřízni počasí přišly zaběhat desítky místních i přespolních sportovců. Právě kvůli dešti ale letos chyběli koně se svatým Václavem, na okruh ulicemi Žatce a kolem Flóry se tak běžci museli vydat bez doprovodu světce, jenž se stal patronem běhu.

Také letos se akce zúčastnili i Podbořanští. Jiří Hess ve své kategorii Papučáci – muži navíc obhájil vítězství z minulého roku na běžecké trati 5295 m časem 20:43! V kategorii žen se neztratily Petra Molnárová a Zdenka Hlavánová za skupinu Rozběháme Podbořany, které shodně uběhly 5 km časem 31:49 a rozdělily si 7. místo.

Nejkratší trať byla na 60 metrů pro nejmenší děti, senioři, kteří se zapojili letos poprvé, uběhli jeden okruh na 250 metrů. Nejdelší běh hlavních kategorií dospělých měl 15 886 metrů. Povinnou výbavou pro dorostence a dospělé byla čelovka, jelikož ze stadionu vybíhali do ulic Žatce až na ,,tankovku“ v osm hodin večer.

Kompletní výsledky zde: Výsledky běhu

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video