Tři otázky pro odstupujícího starostu Loun Jana Kernera

Otto Urma 2012-02-27 00:10:00

V úvodu 10. zasedání zastupitelstva města Louny jste uvedl, že bylo zastaveno trestní stíhání proti Vaší osobě. Můžete uvést, o co vlastně šlo? V květnu 2011 podal jakýsi p. Fiala, sociální demokrat z Panenského Týnce, na mou osobu trestní oznámení o podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Toho zneužití jsem se měl údajně dopustit v souvislosti s rozhodováním kolem vyhlašování výběrového řízení na právní služby pro město. Oznámením se zabývali vyšetřovatelé z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Policie ČR v Ústí nad Labem. Minulý týden telefonicky oznámili ukončení šetření s tím, že tam nevzniklo žádné podezření. Podle mě to bylo celé nesmyslné od samého začátku a těžko dovedu pochopit, co na té věci prošetřovali takovou dlouhou dobu.

Dvaadvacet let jste pracoval na Městském úřadu v Lounech nejprve jako tajemník a později jste se stal starostou. Jaké bude Vaše profesní či pracovní zaměření?
Před pár dny jsem skončil ve funkci a v tuto chvíli ještě neumím na tuhle otázku odpovědět. Táhne mě to do průmyslu, ke strojům. Vystudoval jsem strojní fakultu ČVUT a v oboru pracoval několik let a pak na dlouho odešel do veřejné správy. Po strojích se mi stýská, ale nevím, jestli tam po tak dlouhém výpadku budu k užitku. Takže zatím nevím.
Budete se v budoucnu zajímat o politickou kariéru v Občanské demokratické straně či při volbách do městského nebo krajského zastupitelstva, parlamentu nebo senátu?
Určitě z politiky neodcházím, jsem místopředsedou místního sdružení ODS a na nějaké kandidátce mě v budoucnu zcela jistě najdete. Politika vždycky byla můj koníček a bude to tak nejspíš napořád.
Děkuji za odpovědi. Pavel Macák

 

Napsal(a): Otto Urma

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video