První část stezky do Tušimic

Tomáš Skřipský 2019-10-10 09:19:00

KADAŇ (tos) — První etapu cyklostezky do Tušimic dokončili v Kadani. Jak uvedl starosta Jiří Kulhánek, jedná se o propojení stávající cyklotrasy do Prunéřova s novou cyklostezkou k elektrárně do Tušimic. „Po cyklostezce se už k tušimické elektrárně jezdit dá, ale část trasy vede po obslužné komunikaci Severočeských dolů Chomutov. Je to ale určitě bezpečnější, než jízda po silnici,“ řekl starosta.

Další etapa výstavby cyklistické trasy příští rok naváže na zmíněnou obslužnou komunikaci směrem přes důlní výsypky k elektrárně. „Cyklostezka vzniká na podnět občanů, kteří ji využijí zejména k bezpečné cestě do práce. Navazujeme tak na předchozí cyklostezky do Klášterce nad Ohří, Prunéřova, do Rokle a na Chomutov,“ dodal starosta. 

Na prunéřovské cyklostezce město v současnosti projektuje úpravu stávajícího vodního propustku tak, aby mohl cyklistům sloužit jako podjezd pod velmi frekventovanou silnicí I/13. Podjezd by měl začít fungovat v příštím roce.


Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video