Stavba nabrala zpoždění, most se otevře později

Lucie Steklá 2019-10-09 10:10:18

Louny (lus) Skluz nabrala stavba nového silničního mostu v Říční ulici v Lounech. Ten vede přes dvojici železničních tratí a na-hradil dva původní mosty, které byly v havarijním stavu. Firma nedohnala skluz, který nabrala při zahájení stavby. Lounská radnice tak bude požadovat sankce, které jsou stanovené ve smlouvě. Zhruba sedmdesát tisíc za každý den, za dva týdny zpoždění to bude zhruba milion korun.

Podle smlouvy o dílo měl zhotovitel městu předat stavbu v pondělí 30. září. Termín ale zhotovitel nestihl a požádal radnici o pro-dloužení termínu o dva týdny. Nový termín je stanoven na 14. října. „Pokud bude mít všechny potřebné doklady k dispozici, zahájí silniční správní úřad kolaudační řízení. Věříme, že do konce října bude most v provozu,“ řekla vedoucí odboru správy majetku lounské radnice Blanka Sunkovská.

Bourání dvojice starých mostů a výstavba jednoho velkého začaly letos v únoru s náklady 35 milionů korun. Z velké části je zaplatí dotace Státního fondu dopravní infrastruktury, kterou město získalo.

Rekonstrukce mostů zahrnovala úplnou demolici původní a výstavbu nové, betonové mostní konstrukce. Násyp mezi starými mosty se odtěžil a místo dvou vznikl jeden - širší most. Šířka vozovky na mostě bude se-dm metrů, po straně metr a půl široký chodník.

Zhotovitel požádal o prodloužení termínu předání stavby na 14.října 2019. Související objížďka vedoucí přes Vršovice je stanovena do 30. října. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video