Anglicky s mezinárodním certifikátem

Lucie Steklá 2019-10-09 12:03:00

Louny (lus) Tři desítky žáků Základní školy J. A. Komenského Louny složily v závěru loňského školního roku jazykové zkoušky. Certifikáty za tyto zkoušky jim vedení školy slavnostně předalo před několika dny na lounské radnici.

Lounská ZŠ J. A. Komenského je již devá-tým rokem jedinou školou v Lounech, která má statut Přípravného centra Cambridgské Univerzity. „Díky tomu mohou žáci skládat jazykové zkoušky přímo u nás ve škole,“ vysvětlila Dana Tužilová, ředitelka školy. Podle jejích slov v závěru školního roku složilo úspěšně sedm žáků zkoušku z anglického jazyka KET na úrovni A2, osm žáků zkoušku PET na úrovni B1 podle společného evropského rámce a čtrnáct žáků 5. ročníku zkoušky YLE na úrovních A1 a A2. Pro některé z nich to bylo úplně první setkání se zkouškou takového typu. 

Cerfitikáty žáci za úspěšně složení zkoušky z anglického jazyka převzali ve čtvrtek 19. září ve velké zasedací síni Městského úřadu v Lounech. Předávání se zúčastnil i místo-starosta Vladimír A. Hons, který žákům k získání certifikátů poblahopřál. Slavnostní akci zpestřilo vystoupení školní družiny pod vedením Miluše Šinerové. „Jsme moc pyšní na to, že někteří z nich složili zkoušku dokonce s vyznamenáním,“ dodala ředitelka. Jsou to tito žáci: Adam Pivec, Filip Köhr, Filip Ježdík, Nela Srbecká, Laura Koj (PET – úroveň B1 podle společného evropského rámce), Frédéric Schwamberger, Filip Vo-pink a Natálie Hrušková (KET – úroveň A2 podle společného evropského rámce). „Jsme moc rádi, že si naši žáci a jejich rodiče uvědomují důležitost znalosti cizího jazyka pro jejich budoucí studium, povolání a život v současné Evropě. Všem, kteří získali mezinárodní certifikát, ještě jednou blahopřejeme,“ řekla D. Tužilová s tím, že poděkování patří samozřejmě také učitelkám, které žáky na zkoušky připravovaly: A. Kul-hánkové, Š. Kolouchové a I. Vochomůrkové.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video