Připojí se ke státnímu smutku

Alla Želinská 2019-10-09 13:36:00

Zrušená zábava, ples a smuteční zvony - v našem regionu se připojí ke státnímu smutku za Karla Gotta.

Také lidé v našem regionu se v sobotu 12. října připojí ke státnímu smutku za zemřelého zpěváka Karla Gotta. Zruší některé naplánované zábavné akce nebo rozezní smuteční zvony.

Pořadatelé posvícenské zábavy v sousedních Kolešovicích, která se měla konat v sobotu, ji zrušili. „Zábava z důvodu státního smutku za Karla Gotta pořadateli zrušena. Moc jsme se na vás těšili, ale toto se dá pochopit. Místo zpěvu a tance zapalte v tento den za Mistra svíčku. My na Karla zavzpomínáme tuto sobotu na soukromé akci celou sérií mistrových písní. Děkujeme za pochopení,“ uvedla 4. října na svých stránkách skupina Atomy z Podbořan a Teplic.

Školní ples, který se měl konat 12. října v KD Zastávka v Lounech, byl také zrušen a přenesen na jaro. Měl to být první ples ZŠ Přemyslovců. „Z důvodu státního smutku bude ples přesunut na 6. března 2020. Vstupenky bude možno nadále zakoupit ve škole,“ oznámila škola.

Naopak hudební koncerty se neruší. „Bylo by to poněkud absurdní – rušit hudební program na památku zpěváka,“ říká např. Jaromír Telenský, pořadatel koncertu skupiny Brutus ve Zkušebně Vroutek. Koncert se tedy odehraje v sobotu od 8 hodin večer. Také v sousedním Chomutově v Jacques Café bude hrát podle plánu 12. října od 19 hodin Copacaband. V restauraci Černý kůň v Lounech v sobotu ve 20 hodin zahájí hudební večer skupina Tonny Blues Band.

Blšanský Spolek sv. Václava, patrona české země se v sobotu rozloučí s Karlem Gottem smutečními zvony. „Rozezníme zvon na kapličce ve Stachově ve 13 hodin a ve 14 hodin na kapli sv. Anny v Čárce,“ řekla předsedkyně spolku R. Fišerová. V úvodu koncertu pěveckého sboru Egeria a umělecké výstavy v kostele v Horním Ročově od 17 hodin se vzpomene na Karla Gotta.

Ke státnímu smutku za Karla Gotta se v sobotu přidá například Národní divadlo v Praze. Zpěvákovu památku uctí minutou ticha před představeními. V tento den se koná umělcův pohřeb, který se uskuteční se státními poctami včetně zádušní mše v katedrále svatého Víta v Praze.

Lidé se budou moci přijít rozloučit s oblíbeným zpěvákem v pátek 11. října na Žofín na Slovanském ostrově, kde bude vystavena rakev s ostatky Karla Gotta, od osmi hodin ráno do desíti večer.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video