Turisté zakončí sezónu buřtopečí

Alla Želinská 2019-10-10 08:51:00

Klub českých turistů v Podbořanech zve v sobotu všechny milovníky zdravého pohybu na Podzimní putování, letos již 27. ročník oblíbeného pochodu s buřtopečí, kterou uzavírají turistickou sezónu.

Startuje se v sobotu 12. října od vlakového nádraží v Podbořanech v 8.20 hodin. Účastníci ze Žatce se mohou vypravit do Podbořan vlakem v 7.53, z Kryr jede vlak v 7.20. Na všechny čeká trasa dlouhá cca 12 km.

„Z podbořanského nádraží projdeme Masarykovým náměstím ke kruhovému objezdu. Dále pokračujeme po schodech, které jsou na konci křižovatky proti náměstí. Pokračujeme Nerudovou ulicí, obejdeme kostel sv. Petra a Pavla a ulicemi Na Kopci a Partyzánská se dostaneme do úzké uličky. Ta nás dovede do ulice Potoční k Doláneckému potoku. Ten přejdeme po lávce do Mlýnské ulice, odtud vpravo po cyklostezce č. 3080 pokračujeme dále. Asi po čtyřech kilometrech se dostaneme pod vrch Rubín, kde se v lese skrývá příjemné posezení s ohništěm, přesně v místě, kde před obcí Dolánky opouští cyklostezka les. Po občerstvení se vydáme stejnou cestou zpět do Podbořan,“ přiblížila plán cesty předsedkyně turistů Jana Hoťková a za výbor KČT Podbořany všechny zve: Přijďte s námi zakončit turistickou sezónu „buřtopečí“ pod Rubínem. Buřty jsou zajištěny! Zdrávi došli a krásné putování přejeme! 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video