Citová obhájila titul mistryně republiky, o víkendu ji čeká obhajoba titulu světového

Lucie Steklá 2019-10-10 11:56:20

Adéla Citová, svěřenkyně Jitky Hofmannové, minulý víkend obhájila titul mistryně republiky ve sportovním aerobiku. Tento víkend ji čeká obhajoba další, těžší. V Nizozemsku bude obhajovat titul světové šampionky, což se doposud žádné české aerobičce nepodařilo.

V Praze se uplynulý víkend konalo Mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku a fitness týmech FISAF. Juniorský fitness klub Louny trenérky Jitky Hofmannové veze z mistrovství dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Vrcholným úspěchem je obhájený titul Mistryně ČR, který do Loun po roce vrací v královské disciplíně dospělých žen Adéla Citová. 

„Letošní MČR bylo krásné, ale i napínavé. Po nepovedeném základním kole jsem do finále pokračovala z druhého místa. Ve finále ale už vše klaplo a podařilo se mi obhájit titul z minulých let," říká Adéla Citová, závodnice, která je momentálně také úřadující Mistryní světa. Adéla Citová společně s Karolínou Jánskou zabodovaly také v kategorii dospělých dvojic, v níž ve finále skončily na stříbrné příčce. „Na Mistrovství České republiky jsme podaly kvalitní výkon,“ říká Karolína Jánská a dodává, „se stříbrnou medailí jsem spokojená, bylo rozhodnuto spravedlivě. Teď se naše pozornost bude ubírat na Mistrovství světa, na které vyrážíme koncem týdne. Do Leidenu se moc těším, už jen proto, že to bude nejspíš můj poslední světový šampionát. Dám do našich sestav všechno!“

Na Mistrovství světa do nizozemského Leidenu právě vyrážejí také lounské juniorky Leontýna Benešová, Naděžda Salačová a Karolína Švecová, které na MČR kralovaly juniorské kategorii trií. Svou sestavou Charlie Angels zabodovaly u poroty i diváků a ve finále vybojovaly zlatou medaili a titul Mistryně ČR. Nálož lounských titulů doplnila v kategorii Masters Andrea Domecká, která přivezla z Prahy 3. místo. 

O další finálová umístění se na vrcholné domácí soutěži postaraly Naďa Salačová, 6. v kategorii Junior Singl ženy, juniorský Aerobic Performance tým na 5. místě se sestavou „Evolution of dance“ a nejmladší závodnice v kategorii ATS 8-10 let, které skončily ve finále na 5. místě.

Před branami finále skončily Nikol Remutová (12. místo), Anita Ahmad (10. místo), Juniorské Duo (7. místo), a týmy kategorie Kadet Performance 9. a 10.místo.

„Všem závodníkům našeho klubu děkuji za vzornou reprezentaci,“ poděkovala svým svěřenkyním za skvělé výsledky trenérka Jitka Hofmannová, „nezastupujeme jen náš klub, ale také město Louny, Ústecký kraj, školy a rodiny, kterým děkujeme za skvělou podporu. Pořádající organizaci Fisaf.cz pak děkuji za precizní organizaci Mistrovství republiky,“ uzavřela před cestou na světovou soutěž lounská trenérka.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video