Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-10-11 08:58:00

Farmářské trhy, německý víkend, drátování, drakiáda, po stopách sv. Jeronýma, podzimní koncert, veřejné bruslení, projekt 72 hodin - nabídka na víkend je široká.

ŽATECKO

PÁTEK 11. ŘÍJNA

Digitální kino Žatec: Playmobil ve filmu – animovaný dobrodružný film. V 17.30 hod.

Národní třída – Komedie s Hynkem Čermákem. Ve 20 hod.

Náměstí Svobody Žatec: Farmářský trh – Zelenina, ovoce, pečivo, uzeniny, koření a další kvalitní potraviny od malých výrobců a pěstitelů. Od 8 do 15 hod.

Tulipán Žatec: Duo Sound – hudební večer. Od 21 hod.

SOBOTA 12. ŘÍJNA

Galerie Sladovna Žatec: Meditační koncert tibetských zpívajících mís - s Františkem Horváthem. Tato relaxační zvuková seance bude závěrečnou součástí celodenního semináře. Od 17 hod.

Městské divadlo Žatec: Giacomo Puccini: Turandot - Satelitní přenos opery - Hudební ředitel Met Yannick Nézet-Séguin bude řídit orchestr ve slavné inscenaci Turandot režiséra Franka Zeffirelliho. V 18.45 hod.

Pivárium Zlatý Chmel Žatec: The Teletubbies a Najust na Chmelu – alternative rock n´roll band, vstup 100 Kč. Od 19 hod.

Tulipán Žatec: Black & White – hudební večer. Od 21 hod.

NEDĚLE 13. ŘÍJNA

Městské divadlo Žatec: Šlágr Parta - Šlágr Parta je veselá parta ve složení Karel Peterka, Helena Hamplová, Mára a Frankie Zhyrnov. Repertoár tvoří autorské písně plné energie, dobré nálady a neskutečné pohody. Od 16 hod.

LOUNSKO 

PÁTEK 11. ŘÍJNA   

Kino Svět Louny: Blíženec ATMOS - Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Pražské orgie – Premiéra ČR, film Ireny Pavláskové. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Joker – Thriller. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon – Animovaná komedie. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Taneční střípky TK Luna - Představení pro školy. V 9 hod.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Oranžový čakrový večer - Dozvíte se, jaký kámen, aromatický olej a tkáňovou sůl či léčivou bylinu lze použít k harmonizaci 25. čakry. Každý si odnese vlastní kamínek. Přednáší Drahuše Rajtrová. V 18 hod.

Městská knihovna Louny, kongresový sál: Německý víkend v Lounech - Přednáška o Německu + partnerském městě Zschopau. V 17 hod.

Louny: Přírodou a dějinami Oseka - Klub českých turistů v Lounech zve na podzimní poznávací výlet do Oseka. Odjezd Louny město 6:13, Louny střed 6:14, Louny hlavní 6:17.

Dělnický dům Cítoliby: Vínem proti pohanství aneb staročeský Dekameron - Spisovatel Vlastimil Vondruška a skupina Ginerva zvou na výlet za hříchy našich předků. Vstupné 280 Kč v předprodeji, 330 Kč na místě. V 19 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Marina Carr – Maja. Vítězné představení letošního lounského Divadlení – Divadelního souboru K. Čapek Děčín. Pro úraz herečky bylo přeloženo z dubna na nový termín. Vstupné 80 / 40 Kč. V 19 hod.

Retro City Club Louny: Hudební vystoupení: Kapela Strakoši (populární country-beat s hostem Vencou „gumou”, žateckým rodákem). Od 20 hod.

SOBOTA 12. ŘÍJNA

Kino Svět Louny: Angry Birds ve filmu 2 2D - Premiéra ČR. Také v neděli. V 10 hod.

Psí kusy – Animovaná komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy - německý víkend. Prodej typických německých pokrmů a nápojů, stolní fotbal s lidským pohonem, stolní tenis, živá i reprodukovaná hudba, vinobraní (stánky s regionálními víny - degustace + prodej). Od 8 do 12 hod.

Městská knihovna Louny: Po stopách sv. Jeronýma - 10. ročník pochodu po stopách sv. Jeronýma, patrona knihovníků. Odchod od knihovny v 9 hod. Cíl pochodu – Nový Hrad Jimlín. Zpáteční cesta pěšky nebo vlakem.

Rybník v Telcích: Rybářské závody o putovní pohár starosty městyse Peruc - Přijďte si zachytat, občerstvení zajištěno, start dospělých v 7 hodin (zápis od 6 hodin), dětí od 14 do 16 (zápis od 13:30 hod.)

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení - Přijďte strávit víkend na ledu společným bruslením. Za 35 Kč, děti do 110 cm 15 Kč, doprovod 5 Kč. Také v neděli. Od 13:30 do 15 hod.

Sokolovna Lenešice: Česko – německá hasičská zábava - Taneční zábava v rámci německého víkendu v Lounech – zahraje Taurus a Feuerwehr Blaskapelle Niederbobritzsch. Od 20 hod.

Kostel sv. Vavřince Černčice: Podzimní koncert - Koncert Kladenského smíšeného sboru Smetana – Slovanka pod vedením Jana Duška. Od 16 hod.

Kostel sv. Bartoloměje Smolnice: Koncert Tria Cum Amore - Vystoupí K. Štolová, M. Sochr, M. Podaná a hosté. Od 16 hod.

Kostel v Horním Ročově: Pěvecký koncert a výstava obrazů a keramiky - Vystoupí sbor Egeria z Podbořan a své obrazy a keramiku vystaví Jaroslav Fuchs – zve Spolek pro obnovu Ročova a okolí. Vstupné dobrovolné. Od 17 hod.

Restaurace Černý kůň – klub Za zdí Louny: Tonny Blues Band - Hudební večer – blues Praha. Vstupné 180 Kč. Od 20 hod.

NEDĚLE 13. ŘÍJNA

Městská knihovna Louny: Jablečné slavnosti a výtvarná dílna pro děti - Odpoledne plné sladkostí, her a tvoření, od 16 hodin soutěž o nejlepší jam či marmeládu, vzorky do soutěže přijímají organizátoři od 15 h. na dvorku knihovny, výherce čeká odměna – zve MKL a Spolek paní, dam a dívek. Vstup zdarma. Od 14 do 17 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční čaje - Taneční orchestr Jaromíra Laksy, TŠ Fénix a KD Zastávka vás zvou na parket. Od 14 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 11. ŘÍJNA

Podbořany, náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Kryry, centrum Bertík: Hernička se cvičením pro malé děti. Od 9 do 11 hod.

Kino Podbořany: Slunovrat – drama, horor. V 19.30 hod.

Vestibul kulturního domu Podbořany: Drátování v knihovně - Výtvarná dílna s Blankou – ve čtvrtek výroba srdce, v pátek výroba podzimního věnce. Vstupné 130 Kč zahrnuje materiál, odborné vedení, občerstvení. Od 17 hod.

Podbořany, restaurace Slunce: Na pivo s poslancem Františkem Navrkalem v Podbořanech. Od 17 do 20 hod.

Bílá Růže Podbořany: Hudební večer - Za mixem DJ A75. Od 21 hod.

SOBOTA 12. ŘÍJNA

Podbořany: Podzimní putování - Zakončení sezony s buřtopečí pod Rubínem, trasa 12 km. Od nádraží ČD v Podbořanech na Rubín. Startovné členové KČT Podbořany 10 Kč, ostatní 20 Kč. Start v 8:20 hod.

Podbořany, radnice: Vítání občánků – s vystoupením dětí z MŠ a s knihou do života. Od 13 a 13.30 hod.

Kostel sv. Jiljí Libyně: Koncert Edity Adlerové - Zpěvačku mezzosopranistku Editu Adlerovou na klavír doprovází Helena Kolihová, zároveň na kostele rozezní zvony. Od 16 hod.

Obec Petrohrad: Projekt 72 hodin - Pojďte si uklidit svou obec – po práci opékání buřtů. Sraz na dětském hřišti. Od 14 hod.

Brody, u Doležalů: Drakiáda - vystoupení pejsků ze ZKO 1033 Nepomyšl, pouštění draků, pohádka o Koblížkovi a lampionový průvod se stezkou odvahy, občerstvení zajištěno – pod záštitou obce Krásný Dvůr. Od 16 hod.

Bílá Růže Podbořany: Za mixem DJ Kopys. Od 21 hod.

NEDĚLE 13. ŘÍJNA

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video