Za odevzdaný odpad dostala škola sto tisíc

Veronika Salášková 2012-03-01 01:02:00

Liběšice – V soutěži škol ve sběru elektroodpadu zvítězila v Ústeckém kraji Základní a Mateřská škola Liběšice. Za první místo získala šek na sto tisíc korun. Základní, mateřské a střední školy třídí už čtvrtým rokem elektroodpad a baterie v rámci programu Recyklohraní. V Ústeckém kraji se do něj od září do listopadu 2011 zapojilo 168 škol. Nejlepšího výsledku dosáhli žáci Základní školy Liběšice, kteří odevzdali 12 684 kg elektroodpadu. Akce se jich zúčastnilo 28. 

Škola za první místo získala od společnosti Asekol šek na sto tisíc korun. Jeho slavnostní předání proběhlo v úterý 21. února ve škole v  Liběšicích. Šeky zde obdržely i školy, které skončily na druhém a třetím místě. Žatecko bodovalo hned dvakrát, protože stříbrnou příčku obsadila Základní škola Měcholupy. Bronzová skončila Základní a Mateřská škola Sulejovice z okresu Litoměřice. Obě školy obdržely šeky se soutěžními body. Ty školy získávají také za plnění tematických úkolů a soutěží  v programu Recyklohraní. Za ně si pak mohou vybrat věci z katalogu odměn.
Informaci o výhře se Liběšická škola dozvěděla během výletu na Červený Hrádek o jarních prázdninách. Radost vyučujících i dětí byla pochopitelně obrovská. „Výhra nás velice potěšila. Pro venkovskou školu s malým rozpočtem to je vysoká částka, za kterou si můžeme dovolit pořídit vše, na co běžně nezbývá,“ řekla učitelka Hana Adamcová, která je garantem Recyklohraní. Škola za výhru plánuje zakoupit nové a lehké žíněnky do tělocvičny, odrazový můstek, počítač, didaktické pomůcky a knihy. Některé z těchto věcí nakoupí za body ze soutěže, zbývající za peníze.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video