Nová čítárna v útrobách školy. Ruku k dílu přiložili bývalí žáci

Hedvika Mašková 2019-10-18 14:00:00

Podpořit v dětech zájem o svět knih se rozhodla Základní škola Komenského alej, kde byla v minulém týdnu otevřena nová čítárna. Ta vznikla v průchozí chodbě druhého patra a zasloužili se o ni zejména architektka Eva Pettrichová a truhlář Jan Vondráček. Oba absolventi zdejší základní školy.

Přebudování průchozí chodby na krásný prostor s novým dubovým nábytkem vyšlo celkem na 250 tisíc korun. Kromě kompletní renovace podlahy v nové čítárně, kterou financovalo město Žatec, putovaly peníze ze školního rozpočtu.

Minulý čtvrtek v magické datum 10. 10. v 10 hodin byla nová čítárna v Základní škole Komenského alej slavnostně otevřena. Tuto výjimečnou chvíli si nenechala ujít ani senátorka a starostka města Zdeňka Hamousová.

,,Každé místo na škole, které je jiné, než školní lavice, se vždycky hodí. Nová čítárna je krásný prostor, kde se budete moci potkávat sami mezi sebou i s paní učitelkou. Budete zde mít sice vyučovací chvilky, ale takové ty hezčí, příjemnější. Dívám se, že už se dle rozvrhu začíná čítárna plnit. Takže vy, třeťáci, ať si řeknete, že mobil je prima, ale knížky a ilustrace v nich jsou ještě lepší. Ať máte rádi knížky do budoucna, i příběhy v nich. Za tento prostor patří vám všem velké poděkování,“ pronesla několik slov k žákům 3.C starostka Zdeňka Hamousová, která rovněž přislíbila, že do nové čítárny předplatí starším žákům oblíbený časopis Popcorn.

Dále se o program ve slavnostní den postaraly žákyně z 9.C, které všem příchozím rozdaly do rukou knihy a citovaly slova několika literárních velikánů. Přednesu básničky se pak ujala Sofinka ze 3.C.

V příjemném prostředí nově zrekonstruované průchozí chodby v horním patře školy si děti mohou kdykoli vypůjčit knížku nebo si vyhledat nové informace. Přímý kontakt s knížkami tak možná děti přiláká k jejich otevření.

,,Podle návrhu musela být zachována průchodnost místnosti. Jsou zde police pro knihy i časopisy. Prostor nové čítárny je úplně něco jiného než školní třída. Je variabilní, aby bavil děti, ale svůj koutek si zde najdou i starší,“ popsala na závěr architektka Eva Pettrichová.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video