Aktuálně: Na Chomutovsku mají lidé problémy s vodou

Soňa Šímová 2019-10-18 13:10:57

CHOMUTOVSKO (soš) — Na bílou kalnou vodu vytékající z potrubí upozorňují již od včerejšího dne lidé některých chomutovských a jirkovských sídlišť. Problémy zaznamenali již ve středu lidé také v chomutovské ulici Zadní Vinohrady. Na cisternu s vodou čekali 13 hodin. Za problémy dle Severočeských vodovodů a kanalizací (SČVK) stojí přeložka vodovodního řadu.

Bílá, mastná a rozhodně ne vhodná k pití nebo mytí. Tak popisují od včerejšího večera vodu vytékající z kohoutku lidé v chomutovském sídlišti Písečná, v Ervěnicích a dalších sídlištích v Jirkově. „Mezi Chomutovem a Otvicemi byla vybudována nová přeložka vodovodního řadu. Včera došlo k přepojení na tuto přeložku a dnes od ranních hodin odvzdušňujeme potrubí. Právě vzduch v potrubí způsobil zbarvení vody,“ vysvětlila tisková mluvčí Iveta Kardianová SČVK a dodala, že v souvislosti s vybudováním a zprovozněním této přeložky, došlo v některých domácnostech, zejména ve vyšších patrech, k poklesu tlaku vody.

To pocítili ve středu obyvatelé několik domů v ulici Zadní Vinohrady. „Průběžně jsem volala na zákaznickou linku od osmé hodiny večer. Ještě ve 22 hodin mi slibovali, že vodu pustí a nic. Žádala jsem tedy alespoň o přistavení cisterny, tu rovněž slíbili poslat, ale do rána se nic nedělo,“ popsala včerejší situaci v ulici Alena Švikruhová. Přestože přes noc nechala puštěný kohoutek, voda netekla celou noc. To mluvčí vyvrací: „Přepojili jsme zásobování na jiné pásmo, čímž jsme zajistili tlak vody i ve vyšších patrech. Ovšem v ranních hodinách v souvislosti s větší spotřebou došlo opět k poklesu tlaku a na místo byla vyslána cisterna.“

Právě pozdní přistavení cisterny — až v 8.30 hodin, vadilo lidem na sídlišti nejvíce. Bez jakéhokoliv upozornění se ocitli bez vody na dlouhých 13 hodin. „Co máte dělat, když po osmé večer zjistíte, že jste bez vody a bez auta si pro ni ani nemáte šanci někam dojet? Volala jsem na vodárny asi 5x, jak večer, tak ráno. Nemůžete ani spláchnout nebo se umýt. Musela jsem si vzít kvůli tomu dovolenou,“ dodala Alena Švikruhová. Problém na Zadních Vinohradech byl vyřešen již včera. Odvzdušnění by mělo vyřešit problémy na ostatních místech během dnešního dne.  

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video