Záhadné zmizení zůstane asi neobjasněno

Tomáš Skřipský 2019-10-26 08:50:00

CHOMUTOV (tos) — Neobjasněn s největší pravděpodobností navždy zůstane případ, který sami severočeští kriminalisté označují jeden z nejzáhadnějších, s jakým se kdy setkali. Je jím nevysvětlitelné zmizení podnikajícího důchodce Jiřího Poce (1941) z Chomutova.

Muž 2. dubna 2013 v 8. 45 hodin ráno odjel ze svého bydliště v Chomutově do Radovesic na Litoměřicku, kde se svým známým dohadoval podrobnosti koupě malého nakladače. Zda s sebou vezl i peníze na koupi stroje, se nikdy neprokázalo; jisté však je, v Radovesicích stopa pohřešovaného končí. Co se s ním dělo dál, nikdo neví; alespoň náznak poznání do případu nevneslo ani důkladné vyšetřování podrobností obchodu a opakované výslechy svědka, který Jiřího Poce viděl naposledy.

Kriminalisté zpočátku pracovali s několika vyšetřovacími verzemi, z nichž každá podle nich byla stejně pravděpodobná. Ale o čtyři roky později, počátkem roku 2017, nabyli přesvědčení, že se muž stal obětí násilného trestného činu. Co je k takovému názoru vede, kriminalisté tají. V té době se znovu obrátili na veřejnost s žádostí o informace, které by mohly vést k vyřešení případu; bohužel marně. Nepomohla ani odměna 50 tisíc korun, kterou za poskytnutí informací vypsala rodina pohřešovaného.

Za nejzáhadnější policisté považují fakt, že se nikdy nenašla ani část osobního vozu Opel Astra, kterým Jiří Poc cestoval. „Jde o Opel Astra Caravan v provedení kombi, v barvě zelené metalízy a registrační značky 3U0 2615. Vůz se nám do současné doby nepodařilo nalézt. Markantem u vozidla je, že má celý pravý přední blatník v černé barvě,“ připomněla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Svědkové, kteří s automobilem nebo dílem z něj přišli do styku, mohou zatelefonovat na bezplatnou linku 158.

Foto: Policie ČR

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video