Za Skadi přijel ruský Garry

Tomáš Skřipský 2019-10-25 08:54:00

CHOMUTOV (r, tos) — Samec rosomáka jménem Garry je od středy minulého týdne vidět ve výběhu chomutovského zooparku. Společnost mu dělá samice Skadi, která je ve výběhu od letošního jara. První dny Garry strávil jen v okolí >dvorku<, ale v pátek už se pustil i do větších výprav po expozici. Pár byl sestaven na doporučení evropského koordinátora chovu, na seznamování však má ještě čas. „Skadi ho zatím pozoruje jen zdálky, ale všichni věříme, že si na sebe rychle zvyknou a bude to bez konfliktů,“ uvedla chovatelka Hana Kratochvílová.

Jak dodává vedoucí zoologie Miroslav Brtnický, opatrnost obou zvířat je normální.  Skoro dvouletého samce si zoopark přivezl ze zoo v ruském Novosibirsku. Protože šlo o transport ze země mimo Evropskou unii, musel strávit několik týdnů v izolaci kvůli karanténě. Z rodiště přijel bez jména, to pro něj našli až v Chomutově. Pokud by se páru podařilo v budoucnu odchovat mláďata, bylo by to poprvé od roku 1995, odkdy chomutovská zoo tyto šelmy chová.

Foto: Helena HUBÁČKOVÁ

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video