Eršestka se přemalovává na úspornou variantu

Jan Vnouček 2012-03-02 00:53:00

Lubenec – Ředitelství silnic a dálnic představilo přehled projektů staveb, které jsou v přípravě, v realizaci nebo budou v roce 2012 pzrovozněny. Podle očekávání se na silniční komunikaci R6, která spojuje náš region s Prahou a Karlovými Vary, pracovat nezačne. Pokračuje však výkup pozemků u obchvatů Lubence a Černčic a optimalizace projektů, která zlevní jejich realizaci v dalších letech.

„Záměrem ŘSD je uvedené projekty realizovat v souladu se strategií výstavby dopravní infrastruktury ministerstva dopravy. Současně bude u těchto staveb ŘSD přijímat nová opatření, která vycházejí z aktuálních zkušeností. Jde například o dokončení analýzy projektů jednotlivých staveb ve fázi přípravy, revizi a aktualizaci smluvních podmínek (záměrem je nastavit podmínky tak, aby mohla organizace mnohem flexibilněji provádět případná reklamační řízení), minimalizaci množství změn během výstavby, které způsobují vícenáklady, provádět lepší výběr konzultantů pro výkon dozoru s preferencí kvality, referencí a zkušeností,“ sdělil René Poruba, který je pověřen řízením ŘSD. V současné době se spolu s projektanty, stavebními úřady a dotčenými obcemi projednávají možnosti úsporných možností.
Uvažuje se například o zjednodušení projektované víceúrovňové křižovatky u Bošova či ke zkrácení obchvatu Lubence. Ten se pravděpodobně zkrátí, nepovede až k malměřické křižovatce, ale skončí hned za obcí. „A to nám  nevadí, hlavní je, že se projekty dále připravují. Realizace je ve hvězdách a záleží na finančních možnostech státního rozpočtu v příštím roce,  pro letošek je v rozpočtu vyčlěněných jen asi 15 miliónů na přípravu projektů. Ale jako obchvat bychom měli mít prioritu,“ podělil se o své zákulisní informace lubenecký starosta Bohumil Peterka.
V Ústeckém kraji Ředitelství silnic a dálnic pro letošek počítá s pokračováním stavebních prací pouze u dvou rychlostních silnic. Na dálnici D8 jde o medializovanou část přes České středohoří mezi Lovosicemi – Řehlovicemi. A u rychlostní silnice R7 Praha – Chomutov o asi 16ti km úsek mezi Vysočany a Novými Spořicemi.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video