Po nových chodnících do školy i práce koncem října

Lucie Steklá 2019-10-23 13:22:00

Louny (lus) Do finále se blíží rekonstrukce chodníků v Postoloprtské ulici v Lounech. V současné době stavební firma dokončuje zálivy u autobusových zastávek. Práce probíhají od kruhového objezdu s ulicí Přemyslovců až po velký kruhový objezd u bývalého úřadu práce. Město na renovaci získalo třímilionovou dotaci.

Stavební práce probíhají od 9. srpna, dokončeny mají být k poslednímu říjnu. Částečná uzavírka silnice však byla povolena jen do 7. října, provoz v místě prací je však stále „zúžen“. „Stavební firma byla již upozorněna na nedodržení termínu ohledně zvláštního užívání komunikace, kterou si nechala stanovit jen do 7. října. Nyní činí potřebné kroky k tomu, aby termín byl prodloužen do konce rekonstrukce, tedy do 31. října, tak jak je stanoveno ve smlouvě o dílo. Aby bylo možné dokončit autobusové zálivy, včetně technologické pauzy na vytvrdnutí betonu,“ uvedla na dotaz Lounského Pressu Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku lounské radnice.

Rekonstrukcí chodníků, vedoucích k budově střední školy, ubytovně a firmám v západní části Loun, autobusových zastávek a veřejného osvětlení v ulici Postoloprtská město Louny pokračuje v obnově chodníků bývalého průtahu městem. Loni přibyly nové chodníky kolem Luny. Na zmíněnou rekonstrukci město dostalo dotaci ve výši pětasedmdesáti procent uznatelných nákladů ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Stále tak platí, aby lidé dbali zvýšené opatrnosti v okolí provizorní zastávky a při chůzi v celé trase od zastávky „otočka u kotelny“ až k bývalému úřadu práce.

Další rekonstrukce chodníků nebo autobusových zastávek podél průtahu města v letošním roce již město neplánuje. Do investičního rozpočtu je ale zařazena pro rok 2020 první etapa rekonstrukce chodníků v úseku od supermarketu Billa až k ulici Prokopova. „To bude realizováno, pokud opětovně získáme dotaci ze SFDI, o kterou jsme již požádali,“ dodala B. Sunkovská.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video