Gymnazistky a "Prokopačky" na republikovém finále přespolního běhu

Lucie Steklá 2019-10-31 06:51:00

Na republikové finále AŠSK ČR v přespolním běhu, kam postoupily z prvého místa krajského kola, zavítaly ve čtvrtek 17. října dívky Gymnázia V. Hlavatého v Lounech a také mladší žákyně Základní školy Prokopa Holého Louny.  Do soutěže se přihlásilo 95 družstev, celkem tedy 570 běžkyň a běžců ze všech krajů ČR.

Louny (ms, lus)  Finálový závod přespolního běhu probíhal v Malšově Lhotě u Hradce Králové, v rekreačním středisku Sříbrný rybník za pěkného slunečného počasí.

"Gymnazistky Zuzana Porubčanová, Natálie Buchcarová, Barbora Parmová, Anna Hvězdová a Tereza Sajdlová prokázaly velkou bojovnost a v konkurenci třinácti dalších škol se neztratily. Přestože nastoupily v oslabení, závodu se nemohla zúčastnit velká posila družstva Petra Helebrantová, získaly moc pěkné 8. místo. V kategorii jednotlivců slavila triumf Zuzka Porubčanová, která doběhla jako 2. nejlepší závodnice a domů se vracela se stříbrnou medailí. Děvčatům náleží za-sloužené poděkování,” shrnula úspěch profesorka Mirka Ságlová.

Mezi republikovou špičkou plnou vrcholových běžců, lyžařů, triatlonistů a spoustou dalších se rozhodně neztratily ani  sportovkyně z lounské sedmičky a obsadily v kategorii mladších žákyň krásné 11. místo ze čtrnácti startujících družstev. Závodníky přivítala olympionička Květa Pecková při úvodním ceremoniálu, těm nejúspěšnějším ceny předával herec Jan Čenský. „Celý den závodníky provázelo pěkné počasí, které sportovní akci jistě zpříjemnilo. Všem závodníkům blahopřejeme k výborným výsledkům a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy!“ řekla učitelka Ladislava Duženková.

Výsledky jednotlivců v kategorii III. (mladší žákyně): 10. místo – Hezinová Daniela, 31. místo – Lošťáková Sára, 62. místo – Slavíková Viktorie, 66. místo – Dundrová Natálie, 67. místo – Petruková Eliška, 73. místo – Belanová Anežka.

Foto: ZŠ Prokopa Holého a Mirka Ságlová

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video