Strašidla z Tuchořic

Hedvika Mašková 2019-11-01 10:00:00

Ačkoli svátek Halloween nemá u nás tak hlubokou tradici, mezi dětmi získává stále větší oblibu. Důkazem byl ,,Halloweenský večer“, který si pro děti z Tuchořic a okolí přichystaly ve vzájemné spolupráci Základní a mateřská škola Tuchořice, Dům dětí a mládeže Žatec a Sdružení rodičů a přátel školy Tuchořice.

Tuchořické dětičky v doprovodu svých rodičů a blízkých tento anglosaský svátek uctily v našem regionu jako jedni z prvních! V pátek 25. října se v půl šesté večer sešly v areálu Základní školy v Tuchořicích a vyrazily na stezku odvahy plnou soutěží. U hasičů na ně poté čekalo občerstvení v podobě opékání buřtů. Oheň je totiž jedním z tradičních zvyků, bez něhož by se svátek Halloweenu neobešel. 

Dalším ze zvyků Halloweenu jsou strašidelné kostýmy. Ani na ty v Tuchořicích nezapomněli. Děti i někteří dospělí na sebe v pátek vzali podobu čarodějnic, kostlivců, upírů, koček, kouzelníků a postav z hororových filmů. Na stezce odvahy pak absolvovali halloweenské hry. Mezi nejznámější patří lovení jablek pusou. Děti, které si nechtěly smýt hrůzostrašně pomalovaný obličej, pro výlov krvavě červeného jablíčka použily vařečku. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video