Nákladní ulice je již v provozu. Vykazuje ale řadu vad a nedodělků

Hedvika Mašková 2019-11-01 15:00:00

Neuběhly ani dva týdny, kdy byla po půl roce opět zprovozněna důležitá městská dopravní tepna – Nákladní ulice, a už se řidiči museli potýkat s omezením. Provedená rekonstrukce komunikace totiž neodpovídá požadavkům města. V procesu přejímání stavby byla zjištěna řada vad a nedodělků, které však nebrání jejímu užívání.

Minulé pondělí se začalo v části vozovky s frézováním zcela nového asfaltu. „Napojení asfaltové komunikace na trojřádek v určitých částech ulice nebylo provedeno v souvislé ploše. Povrch se bude opravovat i v jiných částech ulice, například u ostrůvku v horní části ulice nebo u křižovatky s ul. Svatováclavská“ informoval Marek Pataky z odboru rozvoje města.

Práce na odstraňování vad a nedodělků stále probíhají. Řidiči tedy musejí počítat s dalšími omezeními, ale už ne s úplným uzavřením komunikace. „Veškeré opravy budou probíhat za provozu,“ doplnil Marek Pataky.

Z důvodu vad a nedodělků nebyla Nákladní ulice převzata. Jelikož firma nesplnila daný termín, běží penále, které dle uzavřené smlouvy dělají 0,05 % z ceny díla. Rozsáhlá rekonstrukce Nákladní ulice vyšla na téměř dvacet milionů korun.

V rámci stavby došlo k výměně asfaltového povrchu, posunutí přechodů pro chodce, výstavbě části schodiště, úpravě parkovacích ploch, rozšíření a výstavbě chodníků v horní části ulice, vysázení zeleně i výměně čtyřicet let starého veřejného osvětlení.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video