Stebno: Lebky, dýně a lampiony opět nezklamaly

Lucie Bartoš 2019-11-03 12:08:00

Každoroční akce „Tvořivá dílnička s Bludičkou“, po které následuje lampionový průvod na hřbitov, se i letos dočkali malí i velcí ze Stebna. Duchařské tvoření zde „táhne“ – rok od roku se zdá účast o něco vyšší.

Zájemci se v sobotu 26. října nejdříve sešli v místní hospůdce, aby si připomněli strašidelný čas Halloweenu. Na stolech už pro ně měl Osadní výbor Stebno připraveno spoustu výtvarného náčiní, pomůcek a šablon pro výrobu vlastních hrůzostrašných ozdob či dárečků.

Většinu prťat vyrábění umrlců či netopýrů nadchla: ochotně obešli i několik stolů neboli „tvůrčích stanovišť“, a odnášely si tak nakonec například i pět či více halloweenských výtvorů. „Všechno si můžete samozřejmě vzít domů, ať maminky či babičky a dědové vidí, jak jste šikovní,“ řekla dětem Bludička alias Blanka Kubíková.

Se zajímavým nápadem letos přišla například „teta Věra“: Ze všech výtvorů, ať už to byla sova, lebka, papírový duch nebo netopýr, si mohou děti nakonec udělat i závěsnou girlandu. „Byli jsme připraveni na vše, takže kdo naopak má doma na oknech květiny a chtěl si z výrobku udělat spíše ´zápich´, tak špejlí bylo k dispozici dost. Pěkných nápadů zde letos bylo opravdu hodně,“ doplnila Květa Ratiborská z osadního výboru, která všem popřála zdařilé dílo a šikovné prstíky.

Akce byla zakončena zhruba po třech hodinách lampionovým průvodem. Ten se vypravil na stebenský hřbitov, kde mohli lidé zapálit svíčku jako vzpomínku zesnulým.

Do stebenské „kulturní hospůdky“ dorazilo letos několik desítek dětí: zdá se, že zájem rok od roku roste a přiložit ruku k dílu neváhají všechny věkové kategorie.

Osadní výbor Stebno děkuje všem, kteří se na obsáhlé přípravě celé akce i jednotlivých tvořivých disciplín podíleli ať nápady, či přispěli materiálně. Velké uznání patří všem dámám, které stojí za pestrobarevným pohoštěním v podobě duchařských atributů – sladké prsty, strašidelné muffiny a další. Mnohé překvapila i velmi precizní a poutavá výzdoba oken za pomoci dýní a jiných podzimních aranží. Akce se pro všechny koná vždy zdarma a děti dostaly kromě halloweenského dárku také pití a pohoštění.

Napsal(a): Lucie Bartoš

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video