Obnovená tradice přivábila desítky soutěžících

2019-11-10 11:13:00

Dobroměřice (ste) Velká párová taneční soutěž O chmelový věnec se uskutečnila v neděli 20. října ve velkém sále Kulturního domu v Dobroměřicích. Tato již vloni obnovená taneční soutěž a tedy nový 2. ročník se uskutečnila pod záštitou Svazu učitelů tance, v přímé režii Tanečního klubu Louny pod vedením ředitelky Jany Stehlíkové.

Do soutěže v šesti věkových kategoriích se zapojilo více jak čtyřicet párů od těch nejmenších až po seniory. Soutěžilo se ve standardních tancích i v latinskoamerických tříd D a C. Dále pak pohárové soutěže v české polce a figurálním valčíku. Taneční páry přijely především z Ústeckého kraje, ale i z Karlových Varů, Liberce, Jablonce, Kladna, Slaného a Prahy.

„Atmosféra v tanečním zápolení byla úžasná. Všichni fandili - starší těm mladším a naopak. Fandili si i soupeři, což bylo opravdu úžasné. Nejpočetnější kategorií byli junioři, kde do soutěže se zapojilo 12 párů a potom seniorská kategorie, kde se zapojilo 15 tanečních párů, což ukazuje, že seniory tanec baví a podle posledních vědeckých průzkumů i omlazuje,“ napsala organizátorka Jana Stehlíková.

Taneční klub Luna reprezentovalo šest tanečních párů, jeden v juniorské, dva v kategorii mládež a tři páry seniorské.

V seniorských párech brali Tomáš Vokrouhlík a Jitka Formánková třetí místo v latině, čtvrté ve standardech. Stříbro k nim přidal ve valčíku taneční pár Jaromír Suchan a Jana Stehlíková. Daniel Páv a Nina Buricová si mezi juniory v kategorii Česká polka vytančili čtvrté místo, stejnou pozici si připsali i v latině. Dvě medaile přidali Tomáš Čížek a Dita Formánková, kteří do Loun vezou stříbro a bronz. Jan Formánek a Lucie Musilová si vytančili v latině mezi mládeží krásné třetí místo.

Organizace soutěže běžela jako na drátku a poděkování všemi soutěžícími na závěr bylo hezkou tečkou za taneční soutěží, která se všem moc líbila. „Na závěr uvádíme poděkování od soupeřů, kteří vyhráli seniorský figurální valčík a se kterými se setkáváme na soutěžích. Jsou z Liberce – manželé Jan a Drahomíra Burdovi. Toto poděkování pro nás hodně znamená,“ píše Jana Stehlíková z Tanečního klubu Luna Louny. „Ahoj Jani, musím Ti konečně napsat a hlavně poděkovat. Všichni jsme se shodli, že soutěž u Vás je soutěž dělaná srdcem, která se jen tak někde nevidí!!! Nemělo to chybu! Velice moc Ti děkujeme za krásný taneční den u Vás, za přátelskou a úžasnou atmosféru všech tvých tanečních i netanečních kolegů. Moc jsme si to užili, přestože jsme byli hrozně nervózní... Závěrem jsem Ti chtěla napsat, že Váš valčík nás všechny dostal, tančili jste tak úžasný příběh, dostalo mě to, měli jste vyhrát! Drahuška.“

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video