Podbořany zase čekají silniční uzavírky

Jan Vnouček 2012-03-04 00:36:00

Podbořany – S obavami vyhlížená rekonstrukce mostu v podbořanské Dukelské ulici je tady! Řidiči se tedy budoumuset v nejhorším případě na čtyři měsíce obrnit trpělivostí, protože stavební práce v podstatě rozdělí  Podbořany na dvě půlky. Dělníci měli na most přes Dolánecký potok nastoupit již ve čtvrtek 1. března.  V průběhu tohoto týdne bylo v plánu také vybudování místních neoficiálních objízdných tras. Jejich dřívější přípravě zabránily nepříznivé klimatické podmínky v lednu a únoru.

„S pracemi začneme 1. března. Nejprve se bude frézovat povrch, demontovat zábradlí, postaví se provizorní lávka pro pěší.  Od tohoto data je také domluvena s odborem dopravy změna dopravního značení a dopravní uzavírka. Ale k úplnému zavření mostu dojde kvůli autobusové dopravě až od 3. března,“ informuje o zahájení další etapy rekonstrukce silnice II/224 stavbyvedoucí společnosti Herkul Lukáš Spal.
„Musíme ulice Mariánskou a Politických vězňů dočasné zjednosměrnit a dát tam značku zákaz zastavení. Ale  detaily změn v dopravním značení budeme ještě ladit podle postupu zhotovitele,“ uvedl minulý týden tajemník města Martin Gutzer.
Hlavní objízdné trasy do Podbořan povedou přes Krásný Dvůr, Vysoké Třebušice a Buškovice a přes Blšany. Pro podbořanské řidiče město naprojektovalo dvě neoficiální jednosměrné objízdné trasy. Jedna má vést ulicemi Politických věznů a  Mariánská. A druhá okolo Billy a lahůdkárny. Zpevnění a rozšíření stávajích cest však radnice odmítla financovat ze svého napjatého rozpočtu a dohodla se s investorem a zhotovitelem stavby na jejich spoluúčasti.
„Předběžná dohoda s městem platí. Firma Inský má peníze, my techniku, takže to uděláme v rámci našeho financování. Ale půjde opravdu o neoficiální a provizorní cesty, které nebudou splňovat některé požadavky  a předpisy,“ upozorňuje Spal, že komunikace potažené živičným recyklátem budou určeny opravdu pouze k dočasnému užívání.  Snad vydrží do 30. června, kdy by se nejpozději mělo nové stavební dílo otevřít. Po tomto termínu se budou provádět již pouze dokončovací práce.
Zároveň s bouráním a výstavbou nového silničního mostu budou probíhat další práce na silnici v ulici Dukelská. „Záleží na počasí a hustotě dopravy. Pokud v Dukelské prořídne, rád bych tam v první polovině dubna položil obrusnou vrstvu. Když to nepůjde, necháme to až na konec uzavírky,“ plánuje Spal. A zrovna tak chce na jaře dokončit silnice mezi Podbořany a Velkými Třebušicemi a Podbořany a Očihovem.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video