Vyvalená část hradeb se opravuje, kontrola zdiva probíhá dvakrát ročně

Lucie Steklá 2019-11-12 13:47:00

Louny (lus) Těsně před vánočními svátky má být dokončena oprava hradeb. K vyvalení části opevnění došlo v únoru, oprava byla zahájena poslední říjnový týden.

„Vyvalenou část zdi je nutno rozebrat a následně znovu vyzdít. Během vyzdívání budou do hradební zdi vloženy odvodňovací trubky o délce 500 mm a průměru 20 mm, které budou umístěny do spár a budou ukončeny 20 mm před lícem zdiva,“ přiblížila postup prací Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku. Na opravu hradeb muselo město Louny nechat vypracovat projektovou dokumentaci, která byla dodána dne 24. července. Následně bylo 9. a 26. srpna vypsáno první a druhé kolo výběrového řízení, ani do jednoho nebyla po-dána žádná nabídka. Až třetí kolo výběrového řízení, vypsané 18. září, bylo úspěšné. Podány v něm byly dvě nabídky, na jejichž základě byla vybrána společnost Naturtep.

Vyvalení hradeb v ulici Žižkova není první, k němuž v Lounech došlo. Ve špatném stavu byla v roce 2015 část zdiva v ulici Na Valích, kde se také vyvalilo. Od té doby platí zákaz vjezdu motorových vozidel do části ulice nad touto částí. Měření náklonu hradeb si podle B. Sukovské nechává město provádět dvakrát ročně společností Inset. „V současné době probíhá kontrola stavu hradeb na pozemcích soukromých vlastníků, zatím jsou hrady v dobrém stavu a odvodnění je zajištěno. Největším problémem bylo v tomto případě špatné odvodnění, na jiných místech byla problémem vzrostlá zeleň, která může svým kořenovým systémem narušovat stabilitu hradeb, zeleň již byla prořezána a odstraněna,“ vysvětlila vedoucí.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video