Polní alej občánků se rozrůstá

Alla Želinská 2019-11-12 12:33:00

Od soboty 9. listopadu podél polní cesty na severním okraji Podbořan nad Mariánskou ulicí přibylo v nové aleji občánků dalších 15 javorů. Zasadili je rodiče novorozených dětí. Tato alej čítá již několik desítek stromů narození, které tu vysazují na jaře a na podzim už třetím rokem.

Tradice, kdy rodiče mohou svému dítěti zasadit stromek, vznikla v Podbořanech v roce 2012. Od té doby proběhlo už 15 společných výsadeb s celkem 246 stromky, které lidem věnovalo město. Musejí si je sami zasadit. K dispozici jsou lopaty, konve s vodou, které zajistí VPP zaměstnanci městského úřadu. Přítomné vždy pozdraví starosta města Radek Reindl a pracovnice Městského úřadu – Lenka Janoušková, Martina Elbogenová (iniciátorky projektu Stromy narození) a další kolegyně – nabídnou koláčky, čaj, kávu nebo svařené víno. Miminka dostanou na památku pamětní list a magnetku ve tvaru stromečku s vlastními iniciálami.

Původně se sázelo v ulici Palackého, pak na Barborce, dále v Hlubanech, na piknikové louce a teď v na poli nad Mariánskou ulicí. Každý stromek má vlastní cedulku, kde je uvedeno jméno malého občánka a údaje o narození. Takto označený stromek je zakreslen do mapky, jež je přístupná na webu města Podbořan.

Mezi novými stromy narození je i stromek šestiměsíční Emmy (na snímku s rodiči). Prohlédněte si celou fotogalerii a video.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video