Louny vezou ze Souše plný počet bodů

Lucie Steklá 2019-11-13 12:34:00

Hráči tak odčinili krutu porážku z domácího zápasu s Kladnem, který prohráli 3:6. Fotografie jsou z utkání proti Kladnu.

Souš, Louny (kud) Proti domácí Souši, druhému celku tabulky, Louny zahájily střetnutí stejným bezkrevným, nesoubojovým a neběhavým výkonem, jaký předvedly doma před týdnem proti Kladnu. „Naštěstí jsme v tom pokračovali jen patnáct minut, tedy přesněji do rozhodčím odpískaného pokutového kopu v náš neprospěch, který nejprve nepochopili ani domácí hráči. Ti po písknutí sebrali míč a chystali se zahrávat rohový kop. Až po upozornění sudím, že pískl proto, že viděl faul našeho nefaulujícího hráče, si domácí hráč postavil míč na značku PK a poslal svůj tým do vedení,“ řekl k utkání trenér Loun Zdeněk Kudela.

A to byl zlomový bod celého zápasu. Lounské fotbalisty nespravedlivost správně nabudila, najednou byli tam, kde měli být, po navýšení důrazu a dostupování soupeře začali mít najednou navrch v soubojích. Dobře se pohybovali a začala se dařit smysluplná kombinace. Obě naše branky v prvním poločase se pak zrodily po akcích na levé straně. Vyrovnání přišlo po individuální akci Dana Zíchy, po jeho centru se důrazem dokázal prosadit Jarda Sulovský. A vedení do šatny po rohovém kopu z téže strany Lounům hlavou zajistil Vojta Gajecký.

I ve druhém poločase lounští hráči pokračovali v důrazném a bojovném výkonu. Soupeře ve druhé pětačtyřicetiminutovce pustili jen k jedné střele na branku Kuby Pokorného. Výborně bránili a po zisku míče okamžitě přecházeli do rychlých protiútoků. „Šest minut před koncem hry jsme pak ještě vedení navýšili. To po Fiřtově centru opět z levé strany potřetí gólmana Souše Pettíka přesnou hlavičkou překonal Petr Vokurka. Zápas jsme vyhráli opravdu zaslouženě. Tentokrát naši hráči dojednoho předvedli poctivý, bojovný a také fotbalový výkon,“ dodal trenér.

Souš – Louny 1:3 (1:2)

Sestava Loun: Sestava: Pokorný - Kafka, Vokurka, Besta, Fiřt - Schettl (68. Minařík), Sulovský, Suchý, Zícha (87. Matkovič) - Trup (80. Zerner) - Gajecký (84. Nykl)


Krutá porážka, Kladno nasázelo Lounům šest gólů

Louny (zk) Po pěti utkáních, ve kterých Louny vždy bodovaly, přišla krutá porážka a nutno říci, že zasloužená. „Všech šest branek, které jsme dostali, bylo po samostatných nájezdech hráčů Kladna na brankáře Pokorného. A čtyři z nich z naší levé strany přes Fiřta se Zíchou. V nedělním střetnutí naše chyby v defenzivě vyvrcholily a všechny byly beze zbytku potrestány. Víme, že oba uvedení hráči mají velké problémy s návratem do defenzivního postavení. Ale při stávajícím stavu našeho kádru náhradní řešení je velmi složité najít,“ uvedl k domácímu utkání s Kladnem trenér Zdeněk Kudela. Louny měly v utkání daleko větší držení míče než soupeř. Ovšem většina domácích hráčů má nadbytečný počet dotyků při zpracování míče, volí zdlouhavé a neúčelné jeho vedení do zahuštěných prostorů a z toho pak rezultují zbytečné a hloupé ztráty.

„Fotbalově jsme ovšem v zápase horší nebyli, o výsledku však vždy rozhoduje efektivita. Vstřelili jsme tři branky a po šancích, které jsme si ještě vypracovali, jsme měli další dvě tři přidat. Ale opět nám, jako v Dobříši, chyběl důraz a chuť se naprosto ve výkonu vydat, a to nejenom v soubojích. A soupeř nás v našich nedostatcích dokázal nachytat a nekompromisně potrestat. Ve druhém poločase jsme se po změnách v sestavě o poznání zlepšili. Ale chybám v obraně jsme se v průběhu celého střetnutí vyvarovat nedokázali,“ dodal trenér.

Louny – Kladno 3:6 (0:3)

Branky: 47. Suchý Jakub, 82. Zícha Daniel, 88. Trup Vojtěch – 19. Pospíšil Tadeáš, 28., 54., 65., 73. Čížek David, 44. Tóth Marek. 203 diváků. Rozhodčí: Nejedlý Tomáš. ŽK 0:1.

Sestava: Pokorný – Kafka, Vokurka, Besta, Fiřt (70. Trup) – Schettl (56. Matkovič), Sulovský, Suchý, Zícha – Zerner (46. Minařík) – Gajecký


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video