Nový chodník pro větší bezpečnost občanů

Hedvika Mašková 2019-11-13 14:00:00

Chodníky v obcích jsou mezi obyvateli v současnosti horkým tématem. V Čeradicích byl především z důvodu větší bezpečnosti pro občany vybudován zcela nový chodník po pravé straně při vjezdu do obce ze Žatce. Chodník byl vystaven s pomocí dotace za celkových 256 tisíc.

,,Stavbu chodníku jsme započali z důvodu zajištění bezpečnosti našich občanů. Na opačné straně totiž neustále stojí velké nákladní automobily a prostor je zúžen,“ vysvětlila starostka Čeradic Vladimíra Chybová a dodala: ,,Chodník u budovy bývalé obecné školy, kde budujeme komunitní dům pro seniory, byl vybudován s pomocí dotace z programu Obnovy venkova Ústeckého kraje. Výše dotace činila 166 tisíc korun. Celkem stál chodník 256 tisíc. Finanční rozdíl zaplatila obec Čeradice ze svých úspor.“

Prvotní dojem při vjezdu do obce zlepšuje také nově vysázená zeleň podél chodníku a již vyzděný plot z betonových tvarovek před budovou bývalé obecní školy. ,,Dále jsme požádali odbor dopravy o umístění značky zákaz stání podél chodníku, „doplnila Vladimíra Chybová.

V příštím roce se bude pokračovat a to budováním chodníku u hospody. Cílem je možnost dojít ze spodní části obce až na autobusovou zastávku bez přecházení silnice.

Nově vybudovaný chodník je jedním z několika rozjetých projektů obce. V současné době například probíhá jednání s projektovou kanceláří, jež byla vybrána k návrhu komunitního domova pro seniory. V budově bývalé obecní školy by mělo vzniknout nejenom deset bytů pro seniory, ale také společenská místnost pro setkávání občanů. Projekt by měl být do čtyř měsíců hotov.

,,Již byla projednána změna v užívání stavby jako objekt občanské vybavenosti. Doteď byla budova v katastru obce zapsána jako objekt k bydlení v rodinných domech,“ ozřejmila situaci starostka Čeradic a dodala: ,,Na rekonstrukci bychom rádi využili dotace z Ministerstva pro místní rozvoj, které přímo vypisuje programy na komunitní domy pro seniory.“

Obec Čeradice má rovněž schválenou dotaci na asfaltování a zadláždění sběrného dvora. Dále byl vybrán zhotovitel na střechu Kostela sv. Jana Nepomuckého v Kličíně. Úspěšným žadatelem o finance byla obec i v případě nové zahradní techniky.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video