Žhář čeká už rok na potrestání

Tomáš Skřipský 2019-11-16 08:13:00

CHOMUTOV (tos) — Déle než rok čeká na potrestání 43letý muž, který měl loni koncem září podpálil osobní automobil náměstka chomutovského primátora Davida Dindy. Obvinění za ním putovalo následující měsíc do vazby, kde mezitím skončil za jinou trestnou činnost. Souvislost s loňskými komunálními volbami ani to, že muže si k zapálení vozu ve skutečnosti někdo najal, se neprokázalo.

„Návrh na podání obžaloby vyšetřovatel podal loni v prosinci,“ informovala policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Okresní státní zastupitelství na něj podalo žalobu 30. ledna, ale soudní líčení dosud nařízeno nebylo. „Kolegyně, které případ připadl, je na dlouhodobé stáží u Krajského soudu,“ prohlásil mluvčí Okresního soudu Chomutov Petr Vaněk. Obžalobou se tak soudkyně podle něj začne zabývat až počátkem příštího roku.

Na případ upozornil sám Dinda na svém facebookovém profilu. „Právě mi někdo hodil zápalnou láhev do auta u baráku,“ napsal v úterý 25. září v noci k fotografii zcela vyhořelého interiéru vozu. Jak upřesnil, auto užívala jeho manželka.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video