Technika může ihned vyjet

Redakce 2019-11-13 09:29:25

CHOMUTOV (tz, tos) — Připravenost na zimní údržbu hlásí pracovníci Technických služeb města Chomutova. První listopadový den, kdy oficiálně začíná období zimní údržby, se konala každoroční kontrola stavu techniky, kterou úspěšně prošlo celkem jedenatřicet vozidel. Jak uvedl ředitel TSmCh Zbyněk Koblížek, na kontrolu se auta a nakladače chystají několik týdnů; multifunkční vozy dostávají zimní nástavby, montují na ně radlice a všechny prošly technickou přípravou, aby byly v bezvadném stavu.

Během zimy drží 24hodinovou službu technik, který neustále sleduje předpověď počasí a v případě klimatických podmínek pro vznik námrazy projíždí město. „Pokud zjistí závadu ve sjízdnosti, vyjíždí naše technika nejpozději v pracovní dny do 30 minut a mimo pracovní dny do 60 minut,“ řekl vedoucí provozovny údržby komunikací Vladimír Hurník. Vzhledem k držení pohotovostí zaměstnanci technických služeb je doba prvních výjezdů většinou kratší.

V zimě se technické služby starají o schůdnost 166 kilometrů chodníků a sjízdnost 118 kilometrů vozovek. Pro údržbu chodníků jsou určeny čtyři multikáry s pluhem a sypačem a pět malých traktůrků s radlicemi. O vozovky se postarají čtyři velké sypače a tři traktory.

V případě, že bude potřeba odvážet sníh z města, jsou připraveny tři nakladače a pět nákladních automobilů. Šest aut se bude starat o rozvoz materiálu pro ruční posyp schodišť a pro techniku nedostupných chodníků. Ten mají na starosti pracovníci provozoven údržby komunikací a veřejné zeleně. Nováčky v zimní údržbě je nová multikára a nakladač, které nahradily své předchůdce, kteří již dosloužili.

Podle situace se komunikace ošetřují solí, drtí nebo pískem. Už několik let používají technické služby na posyp schodišť materiál ekogrit. „Jeho výhoda je v tom, že se schodiště neničí a po zimním období se rozmělní, čímž se částečně sníží náklady při jarním blokovém čištění města na úklid posypového materiálu,“ vysvětlil Vladimír Hurník. Zásob posypových materiálů mají technické služby dostatek.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video