Stavbu sužují problémy — po vodovodu praskl i plyn

Tomáš Skřipský 2019-11-17 08:31:00

KADAŇ (tos) — Potíže, které provázejí rekonstrukci velkého silničního okruhu na sídlišti D v Kadani, neustávají. Zatímco minulý měsíc došlo pravděpodobně vlivem pohybu stavební techniky k havárii vodovodu v Poštovní ulici, v uplynulých dnech stavbaři zaznamenali ve stejných místech únik plynu. Největším problémem je, že místo havárie plynového potrubí se částečně nachází pod už opraveným úsekem silnice.

„Když probíhala první etapa opravy, došlo k havárii vody; vyzvali jsme proto vodaře, aby si to opravili. Měli by to mít hotové příští týden. Jenže během oprav vody jsme zjistili, že tam máme i havárii plynu,“ řekl v pátek novinářům starosta Jiří Kulhánek. Jak dodal, město mezitím zaasfaltovalo úsek, který umožnil průjezdnost z horních ulic. Nyní hrozí, že asi 20 metrů nového asfaltu přijde vniveč, nehledě na neustávající stavební ruch a očekávané přerušení dodávek plynu.

Další variantou je, že se plynaři pokusí do stávajícího poškozeného potrubí vsadit nové o něco menšího průměru, takže by se nová silnice nemusela znovu rozkopávat. „Před zahájením oprav jsme oslovili síťaře, jestli to mají potrubí v pořádku. Odpověděli, že ano, ale i tak se nám objevily dvě havárie za sebou. I když za vniklou situaci město nemůže, obyvatelům se za komplikace omlouváme,“ prohlásil starosta Kulhánek. Jak dodal, další etapy stavby už měly být dokončeny bez problémů.

První z celkem tří etap, která přinesla omezení pro řidiče i chodce v úseku od křižovatky Poštovní ulice s Fibichovou po křižovatku Poštovní — Brožíkova, začala v polovině září. Hotova měla být do 7. října, ale kvůli prasklému vodovodu a plynu se v místě stále pracuje.

Mezitím začala druhá etapa, která by měla trvat do 25. listopadu, a to v úseku od křižovatky Poštovní — Brožíkova až k zatáčce u čp. 1435 v ulici Na Podlesí. Poslední část skončí na úrovni paneláku s adresou Na Podlesí 1449.

Naplánovaná je na dny od 25 listopadu do 22. prosince.

Obnova páteřní komunikace je druhou největší letošní investiční akcí města. To se na ni neúspěšně pokusilo získat dotaci, ale kvůli vysokému zájmu žadatelů skočilo hluboko v poli náhradníků. Proto náklady kolem 14 miliónů korun hradí z vlastní pokladny.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video