Plánují dát úřadu jeho historickou podobu

Veronika Salášková 2012-03-06 00:48:00

Tuchořice – Větší vnitřní opravy čekají v tomto roce budovu Obecního úřadu v Tuchořicích. V jejich rámci se plánuje odstranění dřevěného obložení, sanace zdí a odvlhčení budovy. Dále přestavění uspořádání kanceláře. Úřad dostane také nové dveře a okna, která by se měla podobat těm, která zde byla ještě před předchozími rekonstrukcemi. První generální opravy budovy obecního úřadu proběhly v roce 1967. V 80. letech pak byly stěny uvnitř opatřeny dřevěným obložením.

Obec na tyto práce plánuje podat žádost o dotaci ve výši 250 tisíc korun z Programu obnovy venkova. Zbývajících asi půl milionu by platila ze svého. „Práce proběhnou během tohoto roku, nejspíš v letních měsících,“ řekl starosta Ladislav Kubiska.
Oprava obecního úřadu by mohla v dalším roce pokračovat druhou etapou. Během ní by proběhlo zateplení fasády minerální vatou, na niž přijde omítka. Nad okny by pak zvenčí byly dodělány ozdobné prvky, které na budově původně byly, ale při předchozích úpravách budovy byly odsekány. „Máme staré fotografie, na kterých jsou ozdoby vidět. Rádi bychom obnovili původní historický ráz budovy. Aby se úřad stal jakousi dominantou návsi,“ řekl starosta Ladislav Kubiska.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video