Speciální škola organizovala laskavé skutky. Žáci ze speciální školy jsou „laskavci“

Redakce 2019-11-16 08:11:00

Louny (vaň) Žáci speciálních tříd při Speciální základní škole v Lounech se pod vedením svých učitelek a asistentek zapojili do celorepublikového projektu „Jsem laskavec“, který vyhlašuje Nadace Karla Janečka a vybízí jím veřejnost ke konání dobrých skutků. Laskavci přihlášení do projektu mají realizovat libovolný šlechetný čin v období mezi 1. a 13. listopadem, na který připadá Mezinárodní den laskavosti.

„Nadšení našich žáků pro projekt bylo veliké a nápadů na laskavé skutky se sešlo mnoho, proto jsme se rozhodli zrealizovat v těchto dnech dva dobré činy,“ napsala nám učitelka a organizátorka projektu Štěpánka Vaňková.

Pátého listopadu do školy pozvali členy lounské pobočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR (SONS Louny). Žáci jim připravili zábavný program a poté i kulinární zážitky. Hosty čekala dramatizace pohádky „Boudo budko“, tanec a písničky a poté se s dětmi přesunuli do kuchyňky, kde jim žáci vlastnoručně připravili pohoštění - chlebíčky, čaj, muffiny s jablky a čokoládou atd. - a všichni společně si zahráli stolní hry. Laskavá atmosféra se nesla celým odpolednem, byla protkaná úsměvy a povídáním, které příjemně plynulo a bavilo hosty i žáky v netradiční roli hostitelů.

O tři dny později vyrazili žáci vlakem vykonat další laskavý skutek, a to do Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně. Pejskům a kočičkám přivezli kvalitní krmivo, pamlsky a hračky za neuvěřitelnou částku 7 358 korun, kterou se podařilo v rámci projektu vybrat pomocí sbírky, do které přispěli žáci, rodiče, pedagogové a další zaměstnanci a přátelé školy. Největším zážitkem ale bylo pro děti venčení pejsků za doprovodu dobrovolníků útulku. Výlet za laskavostí zakončili návštěvou psího hřbitova a zapálením svíček za zesnulá zvířátka.

„Účast v projektu měla žákům ukázat a dát jim na vlastní srdce pocítit, že laskavost je nakažlivá, plodí úsměvy a další laskavost. Za naše žáky si přejeme, abychom my všichni šířili dobro a laskavost nejen na Mezinárodní den laskavosti, a za nás organizátory, že energie vložená do projektu nebyla zbytečná a žáci si odnesou nadšení pro konání dobra i do budoucna, což bylo naším cílem a motivací,“ řekla na závěr Š. Vaňková. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video