Postoloprty druhé v Hejtmanově poháru

2019-11-24 09:18:00

Postoloprty (srb) Stalo se již tradicí, že se Základní škola Postoloprty účastní soutěže Hejtmanův pohár, v níž měří síly s ostatními školami v našem kraji.

Jde o zápolení na poli sportovním i vědomostním, o propojení všech tříd i všech vyučujících. „Plnili jsme různé a zajímavé sportovní disciplíny (např. opičí dráha), ale i různé výzvy. Ty pro nás znamenaly např. listování ve starých kronikách, zpracování historie sportu v našem městečku, společné čtení slibu a jeho natáčení, vymýšlení výzev pro jiné školy. Výtvarně jsme zpracovávali vlajku soutěže, sestavovali hymnu, vyráběli maskota i tvořili básničku s tematikou Hejtmanova poháru. Prožili jsme i karneval, při kterém se děti převlékali za sportovce. Žáci se zároveň učili natáčet i zpracovávat videa, které potom paní učitelka nahrávala na webové stránky soutěže,” shrnula úkoly učitelka Renata Srbecká.

Po dvou ročnících, kdy se postoloprtská škola zásluhou garanta celé akce Moniky Schubertové získala 1. místo a jedenkrát také titul absolutního vítěze s největším počtem bodů v republice, se v loňském školním roce v Ústeckém kraji umístila na druhém místě.

Předávání cen letos proběhlo v krásných prostorech Staroměstské radnice, takže kromě ceny za 2. místo – poukázky do sportovního obchodu Decathlon v hodnotě 4 000 korun si všichni účastníci od-nesli i zážitky z prohlídky Pražského orloje a prostor radnice.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video