Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-11-22 09:26:00

Výstava králíků, holubů a drůbeže, setkání houbařů, Svatokateřinské slavnosti, předvánoční tvoření, narozeniny Žateckého příležitostního sboru, Jiří Krampol ve Veltěžích, Den pro dětskou knihu, vysvěcení kapličky, koncert v kapli, farmářské trhy - opět je toho hodně!

ŽATECKO

PÁTEK 22. LISTOPADU

Chovatelský areál Žatec: Podzimní výstava králíků, holubů a drůbeže – tradiční výstava pro širokou veřejnost. Školy, školky a děti do 110 cm vstupné neplatí. Od 9 do 17 hod.

Sedmikráska Žatec: Zadluženost rodiny a možnosti řešení – posezení s právníkem. V 9.30 hod.

Liběšice u Žatce: Mše svatá v 8 a v 17 hod., Poutníčkův klub pro děti od 16 hod.

Městské divadlo Žatec: Narozeninový koncert ŽPS - Žatecký příležitostní sbor slaví 25 let své existence. Hostem Leona Machálková. Vstupné 150 Kč. V 18 hod.

Párty salón Moskva Žatec: Rock Cafe Čili Pampers – Cover band. Od 20 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

SOBOTA 23. LISTOPADU

Žatec Penny, Tesco: Sbírka potravin v České republice ve vybraných obchodech 8 – 18 hodin (Globus 8 – 20).  

Chovatelský areál Žatec: Podzimní výstava králíků, holubů a drůbeže - Tradiční výstava pro širokou veřejnost. Děti do 110 cm vstupné neplatí. Od 9 do 16 hod.

Dům dětí a mládeže Žatec: Adventní tvoření a pro rodiče s dětmi a pro dospělé - přijďte předčasně načerpat vánoční atmosféru do DDM Žatec – dáme si kávu a vyrobíme si adventní věnec. Zdarma. Od 9 do 11 a od 11 do 13 hodin.

Kurz a líčení péče o pleť - povídání o pleti, péči o pleť, základy líčení a správné odličování, vše potřebné pro líčení bude k dispozici. Zdarma. Od 14 hod.

Tuchořice, hospůdka U Jožana: Setkání houbařů – seznámení se s léčivými houbami, vyhodnocení a ocenění nejlepších houbařů, houbařská poznávačka pro mladé houbaře, degustace vlastních naložených hub ve sladkokyselém nálevu. Od 10 hod.

Čajový klub Budík Žatec: Ochutnávková dílna Feuersteinovy metody – popáté celkem, potřetí tento rok se sejde deset zájemců o workshop na téma představení světově proslulé metody Feuersteinova instrumentálního obohacování, která může pomoci vašemu pracovišti či rodině. Zápisné 100 Kč. Od 14 hod.

Libočany, sál Obecního úřadu: Vánoční tvoření – s sebou pouze dobrou náladu! Od 14 hod.

Městské divadlo Žatec: Philip Glass: Achnaton – satelitní přenos opery. Phelim McDermott se do Met vrací s novou inscenací opery Achnaton, kterou bude ve svém debutu v Metropolitní opeře řídit dirigentka Karen Kamensek. Vstupné 300 Kč (předplatné 250 Kč). V 18:45 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Ametyst. Od 21 hod.

NEDĚLE 24. LISTOPADU

Digitální kino Žatec: Ledové království II – 2D. V 15 hod.

Vlastníci – komedie. V 17 hod.

Depeche Mode: Spirits in the Forest. Ve 20 hod.

Liběšice, kostel: Slavnost Ježíše Krista Krále – mše svatá. V 10 hod.

Budík, Hošťálkovo náměstí Žatec: Dílna - výroba pracích prostředků podomácku. Zajímá vás, jak si doma vyrobit prací prostředky? Tento workshop vám ukáže, jak na to, dokonce si na něm přímo vyrobíte a domů odnesete, prací prášek, prací sliz a máchadlo! Cena workshopu 150 Kč. Od 16 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 22. LISTOPADU

Kino Svět Louny: Ledové království II – animovaný muzikál. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Bitva u Midway – akční válečné drama. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Doktor Spánek od Stephena Kinga – horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Libčeves – Praha: Zájezd na představení Instalace do Divadla U hasičů (19 h) – odjezd z Libčevsi od autobusové zastávky v 16 hodin.

ZUŠ Louny: Tvoříme s rodiči - žáci výtvarného oboru Jindřišky Riedlové pozvou ke spolupráci své rodiče. Od 15 do 17 hod.

ZUŠ Postoloprty: Podzimní koncert – v sálku ZUŠ. V 16.30 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Maryša - Alois a Vilém Mrštíkové, uvádí Divadlo A. Dvořáka Příbram – Tomáš Töpfer, Helena Karochová, Anna Fixová, Vladimír Senič, Daniela Šišková ad. Velký dramatický a očistný příběh mladé ženy, kterou zničily obecné konvence. V 19 hod.

Retro City Club Louny: Hraje DJ Karel Beran. Od 21 hod.

SOBOTA 23. LISTOPADU

Kino Svět Louny: Ledové království II – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Addamsova rodina – 3D premiéra ČR. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Avengers: Endgame – akční sci-fi. V 17.30 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy - náš oblíbený trh s nejmenší ekologickou stopou. Kravské a kozí sýry do vaší lednice. K snídani topinky se sýrem. Od 8 do 12 hod.

Louny Rossmann, DM: Sbírka potravin v České republice ve vybraných obchodech 8 – 18 hodin (Globus 8 – 20).

Městská knihovna Louny: Pohádky v anglickém jazyce - Povídání, čtení a hraní s anglickými slovíčky nejen pro předškoláky s Milicou Krišan. Od 10 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení – hodinu a půl společně na ledě. Od 13.30 do 15 hod.

Veltěže, sál OÚ: Přátelské posezení s Jiřím Krampolem a Šimonem Pečenkou, od 20 hod hraje k poslechu skupina Taurus. Od 18 hod.

KD Zastávka Louny: Absolventský ples Gymnázia Václava Hlavatého – historicky první plesové setkání, provází Radek Jirgl, hraje skupina Yamaband, zajímavý program, bohatá tombola. Od 20 hod.

Dělnický dům Cítoliby: Hasičský ples – hraje Traxas, tombola, zve SDH Cítoliby. Od 20 hod.

Retro City Club Louny: Hraje DJ Stephen. Od 21 hod.

NEDĚLE 24. LISTOPADU

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení – hodinu a půl společně na ledě. Od 13 do 14:30 hod.

Městská knihovna Louny: Den pro dětskou knihu – Cestování časem, 13. ročník celorepublikové akce podporující dětské čtenářství. Ve všech prostorách knihovny program nejen pro dětské čtenáře. Tvořivá dílna - Dvacka je placka - Malování na obličej, prodejní stánky - burza - opékání vuřtů, Marie Lopourová - autorské čtení, vystoupení MŠ V Domcích - Čtyři roční období, MŠ ČSA - Cestování časem, pěvecký sbor Otakárek ze ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše, MŠ Přemyslovců - Roční období, Časostroj - divadelní vystoupení v podání studentů OA a SOŠ gen. F. Fajtla. Od 14 do 17 hod.

KD Zastávka Louny: Pravidelné odpoledne s Lounskou třináctkou - Hudba známých skladatelů. Vstupné 90 Kč. Od 14 hod.

Zeměchy, hasičská zbrojnice: Pečení vánočních perníčků - těsto na perníčky bude k dispozici, vítány jsou i další osvědčené recepty a vzorky, donést můžete i vykrajovátka rozličných tvarů. K dispozici a k ochutnávce budou i ty upečené, které si děti mohou na místě nazdobit. Akce pro všechny věkové kategorie, vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

Loutkové divadlo Louny: Čtyři pohádky o jednom drakovi – loutková pohádka pro děti i jejich rodiče. Vstupné 30 Kč, děti do 2 let zdarma Ve 14:30 hod.

Žerotín, hospůdka: Tvoření vánočních ozdob na velký vánoční strom v Žerotíně – pro rodiče a děti. Nezapomeňte si s sebou vzít náladu a vánoční fantazii! Od 15.30 hod.

Domoušice, kostel sv. Martina: Mše svatá – slouží O. Vilém. V 17 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 22. LISTOPADU

Kino Podbořany: Román pro pokročilé – komedie pro dospělé. V 19.30 hod.

Kino Blšany: Čertí brko – rodinný film, pohádka. V 18.30 hod.

Knihovna Lubenec: Mokřady jihovýchodu USA – přednáška geologa Karla Macha. Zve SOS Lubenec. V 18 hod.

SOBOTA 23. LISTOPADU

Stachov u Blšan: Vysvěcení výklenkové kapličky sv. Kateřiny – sraz na Stachově u přístřešku (nad hřištěm), společná cesta ke kapličce, vysvěcení a posezení s přáteli, občerstvení, stánek Domácí štěstí. Zve spolek Sv. Václava, patrona české země. Od 14 hod.

Blatno, hospoda Na návsi: Předvánoční tvoření – pro všechny věkové kategorie, takže pozvěte i babičku, materiál na tvoření bude k dispozici n místě, můžete přinést i vlastní. Od 15 hod.

NEDĚLE 24. LISTOPADU

Státní zámek Krásný Dvůr: Svatokateřinské slavnosti - Prohlídky vánočně vyzdobených interiérů v době mezi posvícením a adventem, malé občerstvení, pohádka O rybáři a zlaté rybce v podání Divadla Rozmanitosti. Plné vstupné 160 Kč, snížené vstupné 120 Kč. Vstupné na pohádku jednotné 80 Kč. Od 10 do 16 hod.

Poutní kaple sv. Anny Čárka: Koncert a mše svatá – koncert pěveckého sboru Egeria a adventní mše svatá (15 h). Po skončení bude připraveno malé občerstvení. Jste zváni! Od 14.30 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video