Nestávkovalo se, slavilo se. ZŠ Petra Bezruče otevřela jazykovou laboratoř

Hedvika Mašková 2019-11-28 15:00:00

Místo učitelské stávky se v jedné ze žateckých škol naopak slavilo. Ve středu 6. listopadu v Základní škole Petra Bezruče proběhlo slavnostní otevření nové jazykové laboratoře ROBOTEL. Na projekt čerpala škola dotaci prostřednictvím organizace MAS Vladař z Integrovaného regionálního operačního programu, a to ve výši necelých 2,8 milionu korun.

"Jazyková učebna byla plánovaná již dlouho. První projekt s názvem "Moderní trendy do výuky jazyků" jsme podávali na začátku roku 2017 do Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Bohužel nám nevyšel,“ posteskla si během středečního otevírání jazykové laboratoře ředitelka ZŠ Petra Bezruče Zděnka Pejšová a navázala již přívětivější zprávou: "Zkusili jsme další možnost a na konci roku 2018 využili čtvrté výzvy IROP tentokrát prostřednictvím MAS Vladař. A úspěšně! Projekt se stejným názvem byl schválen v celkové částce 2 763 541 korun."

Součástí projektu bylo kromě zřízení nové jazykové laboratoře také výstavba bezbariérového WC a pásového schodolezu pro zajištění bezbariérovosti školy.

Víceúčelová odborná učebna pro výuku cizích jazyků a informatiky byla vybudována v nevyužívaných prostorách v bývalé učebně počítačů.

Nová učebna je určena až pro 24 žáků, kteří jsou zde rozděleni do skupin, jimž se říká "hnízda". Vepředu je prostor vyučujícího se dvěma monitory, kterými ovládá žákovské počítače. Učebna je vybavena také interaktivní tabulí. Žákovské místo se skládá z monitoru, webkamery, počítače a sluchátek s mikrofonem. Pro efektivní jazykovou výuku může vyučující využít u svého počítače nejrůznější audio-nahrávky, videa, texty a jiné připravené aktivity, které pak odesílá z tohoto místa žákům podle své volby. "Práce s audio-nahrávkami je podle mě největším kladem této laboratoře, protože kvalita zvuku při poslechu je veliký problém. Zde tento problém žáci nemají, protože zvuky lze přenášet bez rušivých vlivů okolí a mohou se soustředit na práci, kterou po nich vyučující chce. Tato laboratoř, kromě jiného, také umožňuje, aby si žáci nahrávali své čtení, procvičování slovíček, plynulost čtení a složitější fráze. Učitel si může všechnu jejich práci nahrát a společně ji s nimi kontrolovat po výuce nebo i během ní,“ popsala detailněji zařízení a funkci jazykové laboratoře ROBOTEL učitelka Jitka Zusková.

O kulturní program zahájení provozu nové učebny se postaraly děti. Učitelky a vychovatelka školy si s dětmi připravily pro slavnostní událost malé kulturní vystoupení. Zpívalo se, tančilo, hrálo na flétničky i perkusní roury ("bobo trubky"). 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video