Jako technicky nejzdatnější se v soutěži ukázali deváťáci z Podbořan

Hedvika Mašková 2019-11-29 14:00:00

Nedostatek technických absolventů a odborníků je problém, který se v dnešní době týká většiny průmyslových podniků. Za účelem přípravy žáků na studium oborů s technickým zaměřením byla na Obchodní akademii a Střední odborné škole zemědělské a ekologické v Žatci uspořádána minulé pondělí soutěž oboru Elektromechanik s názvem Podpora technických oborů.

,,Na přírodovědnou soutěž pozval žáky osmých a devátých tříd obor Elektromechanik, a to v rámci krajského projektu Podpora technické vzdělávání. Pro žáky jsou připravené tři stanoviště s čtyřmi pracovišti, na nichž plní úkoly elektrotechnického zaměření,“ vysvětlil v den konání soutěže třídní učitel 2. EM Aleš Zima.

Na prvním stanovišti poznávali žáci rozdělení do tříčlenných skupin jednotlivé elektrické přístroje a zařízení. Druhé stanoviště se nacházelo v elektrodílně, kde měli žáci možnost shlédnout také ukázku a pohovořit si se studenty a vyučujícími. Poznávali přístroje a nářadí pro elektrodílenskou činnost. Na třetím stanovišti – v zámečnické dílně – probíhala současně i výuka. Soutěž tak nebyla pouze o testování znalostí žáků, ale také o edukaci.

Do soutěže se přihlásilo pět základních škol z Lounska, Žatecka i Podbořanska. Celkově se zúčastnilo devět družstev.

Na třetím místě se umístil tým ze Základní školy 28. října v Lounech, jmenovitě Danilo Rotko, Petr Hrnčiřík a Marek Hrabačka. Za třetí místo každý z družstva obdržel rýsovací a psací potřeby a samozřejmě diplom. Jako druzí se umístili žáci 3. Základní školy Kpt. Otakara Jaroše z Loun Zbyněk Červený, Lukáš Sucháň a Tomáš Tejml. I na ty čekaly věcné ceny. Každý z družstva obdržel elektrikářskou zkoušečku a diplom. Ceny za první místo pak brali deváťáci ze Základní školy Husova v Podbořanech Petr Král, Tomáš Sloup a Tomáš Syrovátka. Každý z nich obdržel vědeckou kalkulačku a diplom.


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video