Strom pro Louny je z Černčic

Jarka Cibulková 2019-11-26 11:57:38

Louny (caj) Krátkou cestu letos musel urazit vánoční strom, který ozdobí Mírové náměstí v centru Loun.

 Čtrnáctimetrový stříbrný smrk daroval ze své zahrady pan Cimrman z Černčic, rostl 44 let vedle nákupního střediska. Letos Louny nemusely vybírat z tipů na vánoční strom, ozval se pouze jediný dárce. „Smrk váží 2,1 tuny a museli jsme ho zkrátit o dva metry,“ poznamenal ještě ke krásnému smrku Václav Jelínek z Technické správy města Loun, která se postarala o jeho pokácení, převezení a instalaci. K ozdobení smrku dojde ve středu 27. listopadu, ozdoby si zatím hoví v krabicích v Městském informačním centru.

Slavnostní rozsvícení nazdobeného stříbrného smrku proběhne v neděli 1. prosince. Program je rozdělen do dvou bloků. Od 15 do 16 hodin postupně vystoupí Eva Maťátko se sborem a překvapením, děti z mateřské školy ČSA, ZŠ JAK a divadlo Mazec. Program od 16 do 17 hodin zahájí žáci Základní školy Prokopa Holého v Lounech, poté se představí dvojnásobná mistryně světa v aerobiku Adéla Citová, MŠ Fügnerova a divadlo Mazec. Starosta Loun Pavel Janda poté slavnostně rozsvítí v 17 hodin vánoční strom na náměstí. Třešničkou na dortu bude o první adventní neděli v 17.10 hodin koncert hudební skupiny Schovanky. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video