Příprava na adventní čas v Březně

Redakce 2019-11-28 09:16:00

BŘEZNO (PI) — Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí… A s nimi vůně perníčků a drobného cukroví, vůně uklizeného bytu i vůně smrkových větví. Takto se připravuje většina rodin v obci Březno na příchod těch nejkrásnějších svátků v roce. Ke slavnostní atmosféře přispějí vánoční světelné ozdoby, které jsou již nyní umístěné na sloupech veřejného osvětlení a rozzáří se příchodem adventu.

K této obci i k tomuto času již neodmyslitelně patří betlém s více než 20 sochami v životní velikosti, ozdobený vánoční stromek — v našem případě se jedná o pořádný vzrostlý smrk — a hlavně vystoupení dětí z mateřské školy a dětí ze školy základní.

Deset, devět, tři, dva, jedna... to naše děti, jako každý rok, odpočítají vteřiny do chvíle, než se rozsvítí vánoční stromek, a to bude přesně ta chvíle, kdy k obloze vylétnou první světlice ohňostroje.

Svařené víno, opečená klobása, trdelník, dobrá muzika skupiny SILENTIUM24, mnoho soutěží pro děti a čerti v březenském pekle, to je ten důvod, proč lidé zůstanou a společně stráví, jako každý rok, krásný večer na náměstí před radnicí.

Foto: Obec Březno

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video