Lounské koleje v Ambitu. K vidění byly na výstavě na snímku Ladislava Báby

Mirek Blažek 2019-11-27 13:53:25

Louny, Praha (mpb) Snímek lounského vlakového nádraží mohli spatřit návštěvníci na výstavě fotografií v Praze. V Ambitu kláštera Panny Marie Sněžné v Praze byla součástí výstavy s názvem Komunikace.

Při svých návštěvách pražských fotografických galerií zajde často i do Ambitu kláštera františkánů u Panny Marie Sněžné fotograf a galerista Mirek Blažek z Peruce. Nejinak tomu bylo i koncem října. Pravidelně do prostor klášterních chodeb připravuje výstavy i Svaz českých fotografů. Ta letošní připomínala 100. výročí založení Svazu československých klubů fotografů amatérů, předchůdce Svazu českých fotografů. Její součástí byly výstavy Naši prezidenti (ze sbírky SČF), Ján Šmok (pocta osobnosti) a výsledky soutěží Mistr SČF 2019 a Komunikace 2019. „Když jsem procházel část s fotografiemi z posledně jmenované soutěže, padla mi do oka jedna mezi mnohými. Nejsou to snad koleje na lounském nádraží a bývalé železniční dílny? Pohled na autorský lístek mne dal zapravdu. Autorem jedné ze čtyřiceti vybraných vítězných fotografií je známý lounský fotograf, kronikář, bývalý pracovník lounského archivu a novinář Ladislav Bába,“ řekl M. Blažek a dodal: „Je to velké uznání za jeho dlouholetou práci pro Louny, když byl vybrán mezi nejlepší české fotografy. 


Napsal(a): Mirek Blažek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video