Mistryni a vicemistryně světa přijal hejtman Ústeckého kraje

Lucie Steklá 2019-11-28 16:10:00

Louny, Praha (lus) Jako první Češka obhájila letos v říjnu v holandském Leidenu Adéla Citová z lounského juniorského fitness klubu a pod vedením trenérky Jitky Hofmannové světový titul ve sportovním aerobiku. Talentovaná sportovkyně si ke zlatu připsala ještě druhé místo v závodě dvojic.

Její partnerkou byla Karolína Jánská. Obě sportovkyně Juniorského fitness klubu Louny si společně s jejich trenérkou Jitkou Hofmannovou pozval hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, aby jim poblahopřál k tak výbornému výsledku. „Už jen dostat se do nejužšího finále je úspěch. Ale obhájit prvenství? To je vážně paráda,“ konstatovala Citová s tím, že pro příští rok má cíl pro světový šampionát ve Francii jasný – zkusit potřetí v řadě v kategorii jednotlivkyň zvítězit. Sama dobře ví, že to bude hodně těžké. Letošní sezona skončila pro lounský klub velmi úspěšně, ale již v dubnu příštího roku se uskuteční v Lounech nominační závody mimo jiné na evropský šampionát, který se uskuteční v Ostravě.

Adéla Citová v nizozemském Leidenu, kde vloni triumfovala poprvé, zopakovala prvenství a zvítězila před Australankou Steph Keilyovou. Vítězstvím navázala na červnový triumf na mistrovství Evropy a titul mi-stryně České republiky z předminulého víkendu. „Je to opravdu něco neskutečného a jsem hrozně ráda a jsem na sebe pyšná, co jsem dokázala,“ řekla po vyhlášení pro Českou televizi Citová. Jestliže po republikovém šampionátu lounská aerobička, byť jen okrajově, zvažovala, že by si dala roční pauzu, po šampionátu světovém již pomýšlí na to, že by za rok mohla zaútočit na třetí světový titul. „Doufám, že kromě Steph Keily neskončí žádná jiná holka, aby se nám to tady nezužovalo, aby bylo pořád, o co bojovat. A určitě se to dá a já se o to pokusím,“ dodala lounská aerobička. Citová ještě přidala s Karolínou Jánskou stříbro v závodě dvojic, porazily je pouze Australanky Allira Bullová a Siennah Pironaová.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video