Kam vyrazit o prvním adventním víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-11-28 23:59:00

Peklíčko, adventní běh, koncerty a trhy, rozsvícení stromů, někde i s mikulášskou nadílkou, Kočkuzblajs, Václav Koubek, vánoční taneční čaje, dny otevřených dveří, oslavy Sokola i dernisáž výstavy - první adventní víkend je tady!

ŽATECKO

PÁTEK 29. LISTOPADU

Digitální kino Žatec: Ledové království II – 3D. V 17.30 hod.

Valhalla: Říše bohů – fantasy. Ve 20 hod.

MŠ Alergo - Bratří Čapků Žatec: Vánoční jarmark - Tradiční akce v MŠ Alergo pro všechny děti, rodiče a přátele školky. Od 15 hod.

Velemyšleves: Zdobení vánočního stromku - u kostela sv. Antonína, jste srdečně zváni i se svými dětmi. Od 15 hod.

Dům dětí a mládeže Žatec: Peklíčko - Zábavná akce plná strašení, čertů, čertic, her a legrace. Od 17 hod.

SOBOTA 30. LISTOPADU

Digitální kino Žatec: Ledové království II – 2D. V 15 hod.

Vlastníci – komedie. V 17.30 hod.

Snow film Fest 2019 - Celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách. Od 20 hod.

Gymnázium Žatec: Den otevřených dveří pro absolventy gymnázia - slavnostní den otevřených dveří pro všechny, kteří byli či jsou spjati s žateckým gymnáziem, můžete využít prostory školy k vašim třídním srazům. Od 9 do 17 hod.

Náměstí Svobody Žatec: Adventní běh - Předvánoční běh historickým centrem Žatce pro širokou sportovní veřejnost, prezentace u chmelničky od 14 do 15:45 hod. Od 15 hod.

Velká Černoc, kostel sv. Václava a náves: Adventní koncert a koledy u vánočního stromu - Vánoční české a světové koledy a písně hraje žesť. kvartet Bonus (saxofon, pozouny, trubka). Od 17:15 na návsi u vánočního stromu: zpívání českých tradičních koled spolu s žesť. kvartetem Bonus při vánočním svařáku, punči a dalších dobrotách. Srdečně zveme! Od 16.30 hod.

Holedeč, Holedeček, Veletice, Stránky: Rozsvícení vánočních stromků – svařák, tatranky, čaj, pivo, zpívání koled a ohňostroj u každého stromečku. Od 17 hod.

Libořice: Rozsvícení stromečku - čekají na vás koledy , ohnivá show a malé občerstvení. Na návsi od 17.30 hod. 

NEDĚLE 1. PROSINCE

Žatec, náměstí Svobody: Advent v Žatci - Slavnostní rozsvícení stromečku a Staročeský vánoční trh. Pedagog Band ZUŠ Žatec a Jakub Machulda, Děti svému městu, rozsvícení vánočního stromku v 18 hod. Od 16 hod.

Libočany, u OÚ: Rozsvícení vánočního stromu – dudáci The Rebel Pippers, pohádka DA BezeVšeho, Blues Gin ze Žatce, pošťák pro Ježíška, lampionový průvod, ohňová show, rozsvícení stromu (17.15). Od 15 hod.

Tuchořice, náves: Rozsvícení vánočního stromu – prodej vánočních dekorací, vystoupení ZŠ a MŠ Tuchořice, Poutníček Liběšice, občerstvení zajištěno. Od 16 hod.

Lipenec, u rybníka: Rozsvícení vánočního stromku - zvou OÚ Lipno a Lipenecké maminy. Podává se svařák, čaj a vánočka. Přineste si vlastní (vyrobené) ozdoby a společně stromek ozdobíme. V 16 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 29. LISTOPADU

Kino Svět Louny: Ledové království II – 3D. Také v sobotu. V 15 hod.

Vlastníci – komedie. Také v sobotu. V 17.30 hod.

Last Christmas – romantická komedie. Také v sobotu. Ve 20 hod.

Zombieland: Rána jistoty – horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Román pro pokročilé – nová česká komedie a Markem Vašutem a Miroslavem Etzlerem. V 18.30 hod.

Občerstvení v domku na Valích Louny: Vánoční trh - Speciální základní škola v Lounech a Spolek Kostičky vás srdečně zve na již tradiční vánoční trh plný výrobků našich žáků, učitelů a asistentů. Přijďte a podpořte dobrou věc. Od 9 do 16.30 hod.

Dvorek Městské knihovny Louny: Zdobení vánočních stromků - každoroční zdobení vánočních stromků na dvorku knihovny žáčky lounských mateřských škol. Stromky ozdobí knihovnu po celou dobu adventu. Od 9 do 12 hod.

Městská knihovna Louny, kongresový sál: Jan Štifter – autorské čtení a beseda - Autor novel Kathy a Café Groll a románu Sběratel sněhu, oceněného Cenou čtenářů České knihy 2019. V 17 hod.

Louny, Zelené náměstí: Rozsvícení vánočního stromu - 2. ročník tradice na Zeleném náměstí v Lounech, před bytovém domem Fontána u Fontána Coffe Bar a spolu si pojďme užít předvánoční atmosféru s vánočním svařáčkem. Koledy v podání dětského sboru Evy Maťátko, rozsvícení vánočního stromu, hudební program Petra Seidla, Mustafo. Od 17 hod.

KD Na rozcestí Dobroměřice: Adventní odpoledne, od 14 hodin adventní trhy, trdelník a další tradiční občerstvení, stánky s drobnými dárky, v 18 h rozsvícení vánočního stromu. Od 14 hod.

Dobroměřice, kostel sv. Matouše: Adventní koncert - zazpívá pěvecký sbor Carmen pod vedením Renaty Zázvorkové a Kateřiny Štolové spolu s Triem Cum Amore. V 16.30 hod.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Adventní koncert - Richard Pachman & Dita Hořínková - tradiční adventní koncert. V 18 hod.

Sokolovna Louny: Slavnostní akademie – 120 let. Podiové skladby žactva, navštíví nás Mikuláš, podiové dospělých, přijde i Barborka, raut. Od 16.30 hod.

Peruc, kino: Tři mušketýři – romantický příběh s písničkami v hravém podání mladých ochotníků. V 18 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Kočkuzblajs - Charitativní koncert rockové skupiny, dobrovolné vstupné bude věnováno na dobročinný účel. V 19 hod.

SOBOTA 30. LISTOPADU

Kino Svět Louny: Sněžný kluk – 3D animovaný film. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Willy a kouzelná planeta - animovaný. V 15.30 hod.

Černý kůň – klub Za zdí Louny: Václav Koubek - večer s písničkářem a harmonikářem. Od 20 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení - Přijďte si zabruslit v čase předvánočním. Děti do 110 cm výšky 15 Kč, ostatní bruslící 35 Kč, doprovod 5 Kč. Od 13:30 do 15 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Adventní setkání - Středověká hudba formace Gothien, koledy v podání Vocal Band Markéty Aptové, divadlo 100 opic, medvěd Hugo, čerti a čertovská diskotéka, příprava středověkých pokrmů v černé kuchyni, živá zvířata, dobové tržiště a závěrečná ohňová show. Moderátor akce Michal Gulyáš. Vstupné dobrovolné a prohlídky vánočně vyzdobeným zámkem s průvodci zdarma. Od 9 do 17 hod.

Penzion Na pile, Panenský Týnec: Vánoční jarmark - Prodej adventních svícnů, ozdobných svíček, ruční práce, keramika, oříšky, med, medovina, vánoční dekorace a ozdoby, přírodní kosmetika, šperky ... dílnička pro děti a zdobení perníčků. Od 10 do 16 hod.

Tvrz Divice: První adventní víkend - Na hlavním nádvoří tvrze bude rozsvícen vánoční strom a bude otevřena výstavu betlémů. Jako první budete moci navštívit také soukromou minigalerii Ateliér, která se nachází naproti hlavnímu vchodu do areálu tvrze, kde si budete moci zakoupit originální vánoční dárky od českých výrobců a umělců. Od 14 do 18 hod.

Žerotín: Rozsvícení vánočního stromku u autobusové zastávky – občerstvení zajištěno. Od 15 hod.

Hřivčice, park u zastávky: Rozsvícení vánočního stromu a mikulášská besídka pro děti – zdobení a společné rozsvícení stromu, Mikuláš, andělé a čerti, zdarma teplý čaj, svařák a domácí vánoční cukroví. Od 15.30 hod.

Stradonice, před hostincem: Rozsvícení vánočního stromu – zpívání koled, občerstvení. V 17 hod.

Černčice, u pošty: Rozsvícení vánočního stromu – vystoupení dětí ze ZUŠ Louny a ZŠ a MŠ Černčice, vánoční zvyky, drobné občerstvení. Od 16 hod.

Opočno u Loun, kostel a náves: Adventní koncert a rozsvěcení vánočního stromu - Koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie - Pavlína SEnič - soprán, Jan Vitinger - trubka, Marcel Javorček - varhany, Pěvecký sbor ZUŠ Žatec, setkání účastníků u vánočního stromu na návsi, slavnostní rozsvícení vánočního stromu za pěveckého doprovodu Pavlíny Senič a ZUŠ Žatec, ohňostroj u rybníka. Pro účastníky je připraveno malé občerstvení. Od 16 hod.

Lenešice, před OÚ: Rozsvícení vánočního stromu před obecném úřadem – od 16 h prodej dětských výrobky, vánoční trhy. V 16.30 hod.

Dělnický dům Cítoliby: Vánoční inspirace – vánoční tvoření s Klubem 6-99. Pro dospělé a rodiče s dětmi. Od 16 hod.

Hřivice, náves: Rozsvícení vánočního stromu s mikulášskou nadílkou – příjem balíčků v hasičské zbrojnici 29. 11. 17-18 hod, sobota 30. 11. od 16.30. Zvou hasiči Hřivice. Od 17 hod.

NEDĚLE 1. PROSINCE

KD Zastávka Louny: Vánoční taneční čaje - Taneční orchestr Jaromíra Laksy, TŠ Fénix a KD Zastávka vás zvou na parket. Od 14 hod.

Loutkové divadlo Louny: Perníková chaloupka - loutková pohádka pro malé i větší děti. Ve 14:30 hod.

Mírové náměstí Louny: Rozsvícení vánočního stromu - Eva Maťátko se sborem a překvapením, MŠ ČS. Armády Louny, ZŠ J.A.Komenského Louny, divadlo Mazec, ZŠ Prokopa Holého Louny, Adéla Citová, MŠ Fügnerova, slavnostní rozsvícení vánočního stromu s proslovem starosty města, koncert hudební skupiny Schovanky. Od 15 do 18 hod.

Oblastní muzeum Louny: První adventní neděle a swap – výroba vánočních dekorací a ekologický bazárek. Od 10 do 17 hod.

Centrum města Postoloprty: Vítání Adventu - Komponovaný program na Mírovém náměstí a v kině, trh se stánky s vánočním a adventním zbožím i stánky historickými a řemeslnými, kapely, vystoupení ZUŠ Postoloprty, pohádka Jiřího Frydrycha, program pro děti i dospělé. Stonožka před Infocentrem od 14 do 16 hod. Adventní koncert ZUŠ a MŠ Postoloprty v kině od 16 hod. Od 14 hod.

Chlumčany u Loun: Rozsvícení vánočních stromů - loutkové divadélko v tělocvičně školy, dílnička pro děti, Ježíškova pošta, zpívání koled, občerstvení, vánoční koncert komorního kvinteta v kostele sv. Klimenta v Chlumčanech (15:45), rozsvícení stromu v Chlumčanech v 16:45, v 17:15 přátelské setkání ve Vlčí, rozsvícení stromu ve Vlčí v 18 hod. Od 15 hod.

Cítoliby, před Základní a mateřskou školou: Rozsvícení stromu a vánoční trhy – adventní program dětí a žáků školky a školy v kostele sv. Jakuba Většího, vánoční trhy s občerstvením, rozsvícení vánočního stromu. Od 16 hod.

Bitozeves, náves: Rozsvícení vánočního stromečku – vystoupí děti obecní školy Bitozeves, rozsvěcení, Schola sv. Marka ze Sušan, perníková dílnička, české vánoční zvyky. Od 16.30 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 29. LISTOPADU

Kino Podbořany: Yesterday – velmi neúspěšný písničkář Jack chce pověsit kytaru na hřebík. V 19.30 hod.

Kino Blšany: Úhoři mají nabito – tohle není jenom hra. V 18.30 hod.

GSOŠ Podbořany: Den otevřených dveří – součástí dne je adventní jarmark. Od 8 do 16 hod.

Petrohrad: Požehnání zrekonstruované zvoničky na sloupu svaté trojice v Petrohradském parku (u hřbitova). V 9.30 hod.

SOBOTA 30. LISTOPADU

Kryry, náměstí ČSA: Staročeské Vánoce s rozsvícením vánočního stromu - Berounští měšťané, vánoční soutěže pro hosty, staré vánoční zvyky a dovednosti, vystoupení dětí z MŠ Kryry, vystoupení pěveckého sboru Egeria. Začátek vánočních trhů ve 14 hod, začátek kulturního programu v 15 hod.

Muzeum Podbořany: Dernisáž výstavy Nebe nad hlavou - Zakončení výstavy tří autorů s doprovodným programem. Od 14 hod.

Obchod Dárky v Dukelské Podbořany: Tvoření adventních věnců - Na odpolední tvoření zvou Tři v zástěře ze Šťastné stodoly z Radíčevse. Od 16 hod.

Blšany, Náměstí: Zahájení Adventu v Blšanech a rozsvícení vánočního stromečku - Vystoupí MŠ Blšany, MŠ Měcholupy, sbor družiny ZŠ TGM pod vedením J. Čadové, malý vánoční jarmark. Od 16 hod.

Blatno, před Kulturním domem na návsi: Rozsvěcení vánočního stromu - vystoupí děti z MŠ a ZŠ a Jiří Novák s doprovodem, občerstvení zajištěno. Od 17 hod.

Brody, náves: Rozsvícení stromečku – Tři králové dorazí s pohoštěním a svařáčkem. Od 18 hod.

Stebno, kostel sv. Jana Křtitele: Adventní koncert - pásmo českých koled a vánočních písní Jakub Kubík a Radek Votruba. Od 18 hod.

NEDĚLE 1. PROSINCE

Masarykovo náměstí, Auto Myslivec Podbořany: Adventní jarmark - vystoupení ZŠ a MŠ Podbořany, ZUŠ Podbořany, pěveckého sboru Egeria, ukázky kovářského řemesla, Boží požehnání adventnímu času, přání starosty města, rozsvícení vánočního stromu, ohňostroj. V Auto Myslivec tvořivé dílny, hokejová autogramiáda. Od 10 do 17 hod, program na náměstí od 13 hod.

Krásný Dvůr, náves a kostel: Tradiční rozsvěcení vánočního stromu – stánkový prodej, svařák zdarma. Vystoupí ZŠ Krásný Dvůr (13), Bubeníci (13.30), Zlej sen (14), kapela harmonikáře Jindry Keliška (15), Mikulášská a zpěvák Tomáš Lóbl (16). Od 17.30 koncert v kostele sboru Egeria. Od 13 hod.

Lubenec, náves: Rozsvícení vánočního stromku - vystoupení dětí MŠ, ZŠ, pobočky ZUŠ v Lubenci, zpívání koled, stánek s vánočními pochoutkami a ozdobami ze školy. Od 14 hod.

Vroutek, náměstí: Adventní jarmark a rozsvícení vánočního stromu – vánoční jarmark, hudební skupina Roháči z Lokte vystoupení dětí MŠ a ZŠ Vroutek, rozsvícení vánočního stromu. Od 15 hod.

Petrohrad, náměstí u Borise: Rozsvícení vánočního stromečku - občerstvení zajištěno - jídlo, pití. Zve obec Petrohrad, ZŠ a MŠ Petrohrad, TJ Sokol Petrohrad, VEEV, SDH Petrohrad. Od 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video