Kanalizace v údernickém tempu

Jan Vnouček 2012-03-09 00:39:00

Petrohrad – Stavba 2. etapy kanalizace v Petrohradě by se nakonec mohla dokončit v původním termínu. A to přesto, že Stavební společnost Oršuliak na staveniště nastoupila kvůli průtahům s ministerskou dotací místo v listopadu až v lednu. Podle původního harmonogramu měly práce skončit do 10. srpna. „Čekali jsme, že budeme muset prodlužovat termín dokončení. Ale podle zástupce firmy by to prý mohli stihnout.  Pojedou na tři party a když nenastanou nějaké komplikace, tak by mohli mít v srpnu hotovo,“ mne si spokojeně ruce starostka Jitka Dondová.

S nečekanou zprávou musí ale řešit problém s včasným zkapacitněním čistírny odpadních vod v Černčicích, kam bude nový kanalizační řad ze Starého Petrohradu ústit. „Byli jsme s SVS domluvení na únorovém termínu. Teď nám přislíbila, že se o to pokusí  do konce letošního roku. Mělo by to být zatím jen provizorně pomocí kontejnerového čištění. K vlastnímu navýšení objemu a výkonu čističky by pak došlo až do konce roku 2013,“ referuje Dondová a dodává, že by byla ráda, kdyby se lidi ke kanalizaci mohli připojit už na podzim.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video