Správu sportovišť nově zajistí dvě organizace

Lucie Steklá 2019-12-03 09:52:47

Louny (lus) Dvě nové příspěvkové organizace, které budou mít na starost provoz sportovišť v Lounech, vzniknou od příštího roku v Lounech. Jejich založení od ledna 2020 odsouhlasili minulé pondělí na svém zasedání lounští zastupitelé. Správa sportovních zařízení města Louny (SSZML), která spravuje městská sportoviště od července roku 2015, bude rozdělena a vzniknou organizace dvě. Jedna se bude starat o „suchá“ a druhá o „mokrá“ sportoviště.

Lounská správa plaveckých areálů, nástupnická organizace SSZML, bude mít ve správě koupaliště, saunu a stavějící se plaveckou halu, která se má na podzim příští-ho roku otevřít. Její roční rozpočet má být patnáct milionů korun. Tato nová organizace bude potřebovat ředitele, na jehož post město vypsalo výběrové řízení. „Hlavním důvodem založení druhé organizace je možnost odečtu DPH při provozu nové plavecké haly,“ vysvětlila odštěpení organizace na dvě samostatné jednotky tajemnice lounské radnice Renáta Čapková.

Druhou organizací, v jejíž správě budou ostatní sportoviště - zimní stadion, sportovní hala, letní cvičiště, baseballové hřiště a fotbalový stadion Ladislava Nováka – bude Lounská správa sportovních areálů. Její roční rozpočet má být deset milionů korun a povede ji dosavadní ředitel SSZML Radek Příhoda.

Hlasování o rozdělení SSZML se neobešlo bez kritiky, nakonec ale bylo dvaceti hlasy pro schváleno, proti byl jeden zastupitel, dva se zdrželi hlasování. Skutečnost, že město nevypíše konkurz i na šéfa druhé organizace, kritizoval na zasedání opoziční zastupitel Michal Pehr. „Takový způsob je velmi nešťastný,“ uvedl. Přímý výběr ředitele městské příspěvkové organizace je v kompetenci městské rady. „Využili jsme zákonnou pravomoc. S dosavadní prací R. Příhody jsme spokojeni a chceme, aby organizaci vedl. Máme tady schopného člověka, který to dělá doteď, a byli bychom rádi, aby to dělal do budoucna,“ řekl starosta.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video