Sedmáci pojedou na Pražský hrad. Vyhráli v soutěži kanceláře prezidenta o nejhezčí betlém

Lucie Steklá 2019-12-03 11:54:00

Postoloprty (mif) Kancelář prezidenta republiky slaví v prosinci sto let od svého vzniku. Při této příležitosti byla vyhlášena pro děti ze základních škol a dětských domovů soutěž o nejhezčí vánoční betlém. Soutěž, nad níž převzala záštitu dcera prezidenta republiky Kateřina Zemanová, se konala od poloviny října do listopadu. Deset nejhezčích betlémů bude vystaveno během adventních dnů v reprezentačních prostorách Pražského hradu.

Základ betlému žáků 7. B Základní školy Postoloprty byl již připraven. „Přesto jsme museli v průběhu listopadu zabrat, abychom stihli stanovený termín. Keramickou hlínu jsme spojili se sklem. Betlém jsme do-končili, instalovali v prostoru a vyfotili,“ řekla za 7. B třídní učitelka. Miroslava Folberová. A podařilo se!!!! Úžasná zpráva přišla emailem: „S radostí si Vás dovolujeme in-formovat, že Vaši žáci a žákyně 7. B ZŠ Postoloprty se stali výherci v soutěži o nejhezčí vánoční betlém.” Sedmáky tak čeká slavnostní přijetí, překvapení a prohlídka reprezentačních prostor, které běžně nejsou návštěvníkům přístupné. „Moc nás to po-těšilo a odměnu si určitě užijeme,“ dodala třídní učitelka.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video