Poděkování dárcům krve

Lucie Steklá 2019-12-04 09:07:00

Louny (bab) „Myšlenka bezpříspěvkového dárcovství se datuje od roku 1960, první ocenění se uskutečnilo ale až v roce 1964, celkově tedy máme již 55. výročí oceňování bezpříspěvkového dárcovství krve“, řekla na zahájení setkání v restauraci Domov Lenka Vacková, ředitelka OS ČČK Louny.

 Ocenění se týkalo třiatřiceti dárců. Sedmkrát byl udělen Zlatý kříž II. třídy za 120 odběrů, třináctkrát Zlatá medaile prof. Janského za čtyřicet odběrů a třináctkrát Stříbrná medaile prof. Janského za dvacet odběrů. Poblahopřát přišel i místostarosta Vladimír A. Hons, který mimo jiné řekl: „Čestní dárci krve jsou v dnešní době z mého pohledu hrdinové doby. Jen, co se díky jejich dárcovství zachrání životů.“ Milá slavnost se uskutečnila za podpory Ministerstva zdravotnictví ČR a ocenění se podepsali do pamětní knihy města Louny. Na snímku Margita Dandelová, která byla oceněna za 120 odběrů Zlatým křížem II. třídy. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video