Šičky se vrátí jen za kauci

Jan Vnouček 2012-03-11 00:00:00

Lubenec – Návrat textilní dílny do Lubence se přiblížil. Minulou středu jednal starosta Bohumil Peterka s  německým majitelem společnosti Best Piece Konfektion a domlouval s ním detaily pronájmu.  Obec tam pro něj má v plánu nechat vystavět tovární halu. Ta by měla vyrůst na místě původního vyhořelého areálu v Chyšské ulici. Požaduje za to ovšem po firmě finanční a smluvní záruky.

„Proběhlo jednání, na kterém jsme si zpřesňovali podmínky smlouvy o nájemní smlouvě budoucí. Stanovovali jsme si výši finanční kauce, kterou nám složí na účet, jakmile začneme stavět novou dílnu. Jde o to, abychom měli jistotu, že se tam opravdu vrátí. Polovinu mu pak vrátíme, až vezme nazpátek všechny předchozí pracovnice, které o to budou mít zájem. A půlku si necháme jako jistinu za různé nájemní nedoplatky. O výši kauce ještě jednáme. My bychom chtěli 40  tisíc eur. Ale to se jim zdá moc, tak uvidíme, jak se ještě domluvíme. Podstatné je, že chtějí vrátit výrobu a tím i práci pro naše lidi zpátky k nám,“ pochvaluje si Peterka.
Předtím ovšem musí radnice vybrat zhotovitele výrobní haly. Do výběrového řízení se přihlásilo 17 firem. Jediným hodnotícím kritérium byla nejnižší cena, ale do naší uzávěrky nebyly výsledky známy.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video