Zprovoznili špičkový rentgen

Redakce 2019-12-11 10:24:10

JIRKOV (r) — Nový špičkový rentgen byl v minulých dnech zprovozněn na Poliklinice Jirkov. Jeho hlavními přednostmi jsou detailnější zobrazení, podstatně nižší radiační zátěž, ekonomičtější provoz a dlouhá životnost. Radost z pořízení přístroje je tak veliká, že si jej v pondělí minulého týdne na poliklinice přišli prohlédnout místní radní. Město ho pořídilo za 3,8 miliónu korun a nahradilo jím dosavadní zařízení, které po osmi letech dosloužilo a skončila mu i servisní smlouva.

S ohledem na udržení kvality vyšetření pacientů bylo podle lékařů pořízení nového rentgenu nutné. Na tomto přístroji jsou totiž závislá téměř všechna oddělení polikliniky. Jak radním podrobně vysvětlil rentgenolog Milan Řehořek, jedná se o zařízení s přímou digitalizací, jedním pevným detektorem, U–ramenem na sloupu a diagnostickou popisovací stanicí.

Foto: Město Jirkov

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video