Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-12-14 01:30:00

Vánoční jarmarky, Vánoce na zámku, na tvrzi, v muzeu, Andělské zvonění, Advent v Lounech a v Žatci, Vánoční tvoření v Petrohradě, koncert pro Kamarád Lorm na Chaloupce, koledy v podloubí - je tu třetí adventní víkend!

ŽATECKO

SOBOTA 14. PROSINCE

DDM Žatec: Ježíškova cesta – na Boží Dar. Návrat kolem 16 hod. Sraz v DDM v 8 hod.

Stará papírna Žatec: Vánoční jarmark - skleněné ozdoby firmy Glassor, perníčky, šité dekorace, kabelky, peněženky a jiné drobnosti, vánoční výrobky žáků ZŠ a MŠ Liběšice, výrobky dětí z Dětského domova v Žatci, med, medovina a bylinné směsi, patchwork a háčkované výrobky, zdobené věnce, dřevěné hračky, šité dekorace, šperky, ruční výrobky a výtvarná dílna pro děti, originální malované hedvábí, bytový textil a bižutérie, Wire wrapping, pletené košíčky, háčkované dekorace. Od 10 do 17 hod.

Válečné muzeum Libočany: Poslední otevření v roce 2019 - v sobotu naposledy v roce 2019 otevřeme naše Válečné muzeum. Jste vítáni. Od 11 do 15 hod.

Městské divadlo Žatec: Nejkrásnější světové melodie a Česká mše vánoční J. J. Ryby "Hej, mistře!" - Již tradiční vánoční koncert Ústeckého komorního orchestru, jeho sólistů a sboru. Před nejslavnější českou vánoční mší zazní známé skladby světové klasické hudby, ale uslyšíme i muzikálové a filmové melodie. Diriguje Jiří Knotte. V 18 hod.

Státní zámek Stekník, zámecká kaple: Vánoce na zámku a večerní vánoční prohlídky - speciální vánoční prohlídky na hlavním prohlídkovém okruhu, s povídáním o zámeckých Vánocích, zvycích a tradicích českých Vánoc, obohacené hranými koledami (klarinet, pozoun, klávesy). Součástí prohlídek je také výstava papírových Betlémů rodiny Ryskových. Od 10 do 16 hod, koncert od 17:30 hod.

Kostel v Radíčevsi: Andělské zvonění - Živý betlém, hudební vystoupení žáků ZŠ P. Bezruče a ZUŠ Žatec, vánoční jarmark, zvon splněných přání ad. Od 16 hod.

Chaloupka Žatec: Benefiční koncert pro kamarád Lorm – 10. ročník, Neurotic Machinery metal / Tachov, Wrong Face thrash-metalcore / Štětí, Beautiful Cafillery hardcore / Žatec, Censorshit hardcore / Ostrov, Najust crossover / Žatec. Od 20 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje BLACK & WHITE. Od 21 hod.

NEDĚLE 15. PROSINCE

Digitální kino Žatec: Jumanji: Další level 3D. V 17.30 hod.

Žatec, nám. Svobody: Advent v Žatci – Pohádka "Tři sněhuláci" v podání Jitřenky, Koledy v Podloubí v režii ŽOK (16 hod.). Od 15 hod.

Křížova vila Žatec: Příběh umění – přednáška v rámci seriálu o dějinách umění, Byzanc - Hagia Sofia. V 15 hod.

Zámek Stekník: Speciální večerní prohlídky. Od 16 do 18 hod.

LOUNSKO

SOBOTA 14. PROSINCE

Kino Svět Louny: Ledové království II – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Sněžná mela. Také v neděli. Ve 13 hod.

Ledové království II – 3D. Také v neděli. V 15 hod.

Jumanji: Další level 3D. Také v neděli. V 17.30 hod.

Špindl 2 – Premiéra ČR. Také v neděli. Ve 20 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy - přijďte si vybrat vánoční dárek, občerstvení, tradiční výrobky. Od 8 do 12 hod.

Louny: Advent v Lounech – adventní den s kapelou Euphorica, která vám na vánočních trzích bude hrát koledy a adventní písně. Na závěr je připravena od 16:45 ohňová show. V prostorách muzea, v ulici Pivovarská a v části náměstí bude probíhat prodej keramiky, šperků, vonných vosků a dalších drobných dárků. Těšit se na vás budou i živá zvířata. Občerstvení zajištěno. Od 10 hod.

Městská knihovna Louny: Velká vánoční burza knih - během otevírací doby knihovny - ke koupi vyřazené knihy z oddělení naučné literatury, beletrie i dětského oddělení. Od 9 do 12, neděle 14-17 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 14 do 15.30 hod.

Kostel sv. Jakuba Většího Slavětín: Adventní koncert - pěvecký sbor Anonym řídí a na varhany hraje Michal Novenko. Na programu koncertu jsou duchovní skladby české i evropské renesance, baroka a pravoslavná duchovní hudba. Vstupné dobrovolné. V 18 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Vánoce s Choreou Bohemicou - ve vzácné syntéze tradiční hudby, zpěvu, tance, lidového divadla a výtvarného cítění jakoby vdechla slavná Chorea Bohemica život naivním figurkám českých betlémů, malůvkám na skle, rytinám starých nebeklíčů i světské radosti ze života. Vedle vánočních obchůzek, písní a koled uvidíte nezaměnitelným způsobem zpracované a interpretované české legendy. V rámci programu dojde ke společnému obdarovávání. V 19 hod.

Tvrz Divice: Vánoce na tvrzi Divice - Velký adventní koncert na hlavním nádvoří s hvězdami divadla Studio Dva a bohatý vánoční jarmark. Od 15 do 21 h otevření areálu tvrze, Ateliéru, výstavy betlémů, v 16 h vystoupení dětského pěveckého sboru Kvítek Louny, v 18 h koncert Moniky Absolonové a hostů.

Retro City club Louny: Martin Hájek - moderátor rádia Kiss, diskopříběh na plný pecky. Od 21 hod.

Dejavu cafe bar Louny:  JACK DANIELS PARTY! Otevženo 14 - 4 ráno. 

NEDĚLE 15. PROSINCE

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 14 do 15.30 hod.

KD Smolnice: Pichlovanka - vánoční odpoledne při svíčkách, od 14 hodin s módní přehlídkou první republiky. Od 14 hod.

Smolnice, statek čp. 4: Advent - T. Medvecká - umělecký přednes, I. Tausinger - klavírní improvizace. Vstupné dobrovolné, bude použito na opravu mobiliáře kostela sv. Bartoloměje ve Smolnici. Od 16 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční - Se sólisty Veronikou Studenou, Renatou Zázvorkovou, Miroslavem Sochrem a Petrem Novotným zpívají sbory Kvítek a Harmonie za doprovodu Komorního dechového orchestru ZUŠ Louny pod taktovkou Jaromíra Laksy. Slovem provází Milena Syrovátková. V 18 hod.

Cítoliby – Praha: Zájezd na muzikál Královna Kapeska - předvánoční zájezd pro celou rodinu. D. Gránský, M. Nosková, A.J. Slováčková, M. Pártlová. Odjezd ve 13 hod. z křižovatky, předpokládaný návrat 20 hod.

PODBOŘANSKO

SOBOTA 14. PROSINCE

Dárky v Dukelské Podbořany: Přijďte si nakoupit krásné dárky. Otevřeno v sobotu a neděli. Od 9 do 12 (v neděli do 13) hod.

NEDĚLE 15. PROSINCE

Kino Podbořany: Toy Story 4 – animovaný rodinný film. V 15 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mše svatá. Od 9 hod.

Kostel Krásný Dvůr: Mše sv. V 11 hod.

Petrohrad: Vánoční tvoření - Děti, vezměte babičky a dědečky a přijďte s nimi strávit příjemné předvánoční odpoledne. Mohou Vás samozřejmě rodiče přivézt i samotné. Sraz před vrátnicí PL Petrohrad. Ve 13 hod.  

Kostel sv. Michala Blšany: Vánoční koncert Žateckého příležitostního sboru – s malým občerstvením. Od 18 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video