Výtěžek z memoriálu věnovali onkologii

Lucie Steklá 2019-12-17 12:14:00

Louny, Chomutov (lus, kz) Sportovci z Loun podpořili onkologické oddělení chomutovské nemocnice. Darem mu předali třináct barevných televizorů, které zlepší komfort pro hospitalizované pacienty.

Peníze, za něž byly televizory pořízeny, vybrali účastníci Zumba maratónu, který každoročně zaštituje občanské sdružení Běh o život. Dar primářce onkologického oddělení Martině Chodacké předali Andrea Kloučková, zakladatelka BeFit Louny a Zumba Louny a Miroslav Kalina, předseda občanského sdružení Běh o život. 

M. Kalina dlouhodobě onkologické oddělení podporuje. Po deset let mu věnoval výtěžek ze sportovní akce Běh o život, v jehož rámci běžel napříč republikou a vybíral finanční prostředky. Poslední ročník odjel Kalina kvůli zdravotnímu stavu na kole. „Pan Kalina podporuje naše zdravotnické pracoviště a výraznou měrou přispívá ke zpříjemnění pobytu pacientů na onkologickém oddělení. Celková částka darů z Běhů o život přesáhla jeden milion korun. Panu Kalinovi patří za dlouholetou pomoc při vytváření příjemného prostředí pro naše pacienty velký dík,“ řekla Martina Chodacká, primářka onkologického oddělení.

V září 2016 zorganizoval lounský klub BeFit charitativní Zumba maraton jako Memoriál Petry Hezlové, která podlehla onkologickému onemocnění. „Sdružení Běh o život akci zaštítilo,“ vysvětlil Miroslav Kalina, tenisový trenér a dlouholetý donátor chomutovského onkologického oddělení, který je bývalým onkologickým pacientem chomutovské onkologie a ve svých třiceti letech, po těžké nemoci, začal znovu nabírat fyzičku.

„Petra Hezlová byla členkou naší sportovní komunity. Charitativní akci se zumbou pořádáme každý rok. Petra všechny zdravotníky moc chválila, byli na ni velmi hodní. Na akci přišlo téměř šest set účastníků. Podařilo se nám vybrat krásných 160 470 korun, které doplnila částka přes devadesát tisíc korun od sdružení Běh o život. Televizory s držáky na zeď přišly na téměř padesát tisíc korun. Zbylé vybrané finance půjdou na zvelebení chomutovského onkologie,“ ujistila Andrea Kloučková.

Televize pro onkologické oddělení. Z výtěžku Memoriálu Petry Hezlové a příspěvku sdružení Běh o život zakoupili lounští sportovci televize pro onkologické centrum chomutovské nemocnice. Dar předala Andrea Kloučková (druhá zprava) a Miroslav Kalina (třetí zprava).


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video