Projekt ukázal nezaměstnaným nový směr

Hedvika Mašková 2019-12-19 14:00:00

Skončilo devět cyklů projektu ,,Nový směr“, který podporoval zvýšení zaměstnanosti u osob dlouhodobě bez práce a opakovaně nezaměstnaných. Na závěrečné konferenci projektu byly představeny aktivity, výsledky projektu a také statistiky umístění osob do zaměstnání účastníkům z řad participantů a jejich zaměstnavatelů i pracovnicím z Úřadu práce v Lounech.

Projekt probíhal v devíti cyklech po dobu dvou let. Dlouhodobě či opakovaně nezaměstnaným osobám nabídl komplexní individuální pomoc. Součástí projektu byl i motivační a poradenský program, pomoc s přímou komunikací a doporučením konkrétnímu zaměstnavateli, pomoc s vyhledáváním a zprostředkováváním zaměstnání i zajištění pracovního uplatnění s příspěvkem na úhradu mzdových nákladů zaměstnavateli a také rekvalifikační kurzy.

Účastníci projektu měli největší zájem o rekvalifikační kurz Obsluha osobního počítače, Strážný a Kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách. Dále se participanti s chutí pustili do kurzů Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky, Mzdová účetní, Obsluha motovozíku a Asistent pedagoga.

Do devíti cyklů, které střídavě probíhaly v Žatci a Lounech, se celkově zapojilo 77 osob a 55 osob všechny aktivity projektu ukončilo. Ve většině cyklů převažovaly ženy. Osvědčení o úspěšném absolvování rekvalifikačního kurzu získalo 26 osob. Do zaměstnání nastoupilo třicet osob – 24 osob bylo umístěno na dotované pracovní místo, z toho dále v zaměstnání pokračuje deset osob, a 6 osob bylo umístěno na nedotované pracovní místo.

Realizátorem projektu bylo Vzdělávací centrum Podkrušnohoří, z.s. Projekt byl financován z Operačního programu Zaměstnanost ESF a státního rozpočtu.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video