Krasobruslařky přivezly pět medailí

Redakce 2019-12-18 17:05:00

Louny, Chomutov (pan) Poslední listopadovou sobotu se skupina jedenácti lounských děvčat vydala do Chomutova změřit svoje schopnosti s ostatními závodnicemi na 19. ročníku Chomutovské brusle. Výsledek jejich úsilí všechny mile překvapil. Vše nasvědčuje tomu, že usilovný trénink, který je někdy velmi brzo ráno se zúročuje. Když k tomu přičteme neúnavnou trpělivost čtyř lounských trenérek, je výsledek na světě.

„Naše děvčata startovala celkem v šesti kategoriích a to podle věku a výkonnosti. Největšího úspěchu, tedy zlatou medaili v kategorii Kadet A1 dosáhla 14tiletá Jasmine Mercante. V letošní sezoně je to její teprve druhý start, tak se jistě máme v budoucnu na co těšit,“ uvedla Jarmila Panenková z lounského oddílu krasobruslení. Pod vede-ním stejné trenérky Anastasie Galkini získala další medailové umístění Mia Verissimo. V kategorii Benjamín B2 bronzovou medaili za třetí místo. Stupně vítězů ve stejné kategorii doplnila na druhém místě devítiletá Kateřina Plíšková pod vedením trenérky Květy Frankové. 

Na svoji startovní premiéru v této sezoně odjela i dvě děvčata pod vedením trenérky Natálie Alikiny. V kategorii Přípravka I. zí-skala Anna Kučerová stříbrnou medaili za druhé místo. Nejmladším členem oddílu kraso je pětiletá Kateřina Marková. O to více si ceníme jejího umístění na třetí a tedy bronzové pozici v kategorii Přípravka III.

V kategorii Žačky představila svoji novou volnou jízdu Eliška Witošová. Tuto volnou jízdu začala naplno trénovat teprve před dvěma měsíci a tentokrát to bylo její první veřejné předvedení. Umístila se na osmnáctém místě v plně obsazené kategorii. Ostatní Lounské krasobruslařky obsadily místa v první desítce startovního pole dle příslušných kategorií. Některá děvčata čeká příští sobotu start na Velké ceně v M. Boleslavi.

Podle dosavadních výsledků můžeme říci, že se lounskému krasobruslení v této sezona daří.

Na domácím ledě předvedou své volné jízdy 18. ledna 2020 na 11. ročníku Lounské Brusličky. Přijďte podpořit lounské krasobruslení.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video